Χωρίς όρια φαίνεται να είναι η εξέλιξη της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο. Χθες το βράδυ κορυφώθηκε με ένα ακόμα περιστατικό, αυτό της διάσωσης ναυαγών μεταναστών και προσφύγων που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στα 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα της ντροπής

Σύμφωνα με τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν έρθει στο φως από το Militaire gr, του δημοσιογράφου Πάρη Καρβουνόπουλου, αποδεικνύεται η αδιαφορία με την οποία οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο, προκειμένου να ασκήσουν την πολιτική τους.

Την ώρα που η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, με ελικόπτερο του ΠΝ και της ΠΑ, μαζί με 5 παραπλέοντα πλοία και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, έδιναν μάχη για να σώσουν 96 ανθρώπινες ψυχές, οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή σκάφη της ακτοφυλακής τους τα οποία καλούσαν από τον ασύρματο τα εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν, γιατί “βρίσκονταν σε τουρκική περιοχή”.

Ακόμη χειρότερα τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών με λέιζερ προσπαθούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα πληρώματα των ελικοπτέρων διάσωσης. Πλήρης αδιαφορία για τις ανιθρώπινες ζωές. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι πλήρωμα τουρκικού σκάφους απαίτησε από καπετάνιο φορτηγού πλοίου, να τους παραδώσουν τους 15 ναυαγούς που είχαν περισυνελλέξει.

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ