Σε παραπλέοντα σκάφη που έσπευσαν από το λιμάνι της Τήνου αποβιβάζονται οι επιβάτες του Flying Cat 4, το οποίο στις 9.30 περίπου προσέκρουσε σε βράχια, λόγω της μειωμένης ορατότητας από την ομίχλη που είχε καλύψει την ευρύτερη περιοχή το πρωί.

Στο καταμαράν επέβαιναν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος εκτελούσε δρομολόγιο προς Τήνο και Σαντορίνη.
Οπως ανέφερε τηλεφωνικά επιβάτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ήδη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Τήνο «απορούσαμε με το πώς πήγαινε» το σκάφος, καθώς ο συνδυασμός καύσωνα και άπνοιας είχε οδηγήσει στην πύκνή ομίχλη που κάλυπτε τη θάλασσα.
«Καβάλησε τα βράχια»
Κατά τον ίδιο, στις 9.30 περίπου το σκάφος προσέκρουσε κάπου, πιθανώς σε αβαθή και όχι σε ορατό εμπόδιο, καθώς η αίσθηση που περιέγραψε ήταν ότι «καβάλησε τα βράχια». Ο κυβερνήτης του καταμαράν ενημέρωσε τους επιβάτες για την κατάσταση από τα μεγάφωνα και ανέφερε την ομίχλη ως την αιτία του συμβάντος.
Παρά την αναστάτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος επιβάτης, δεν υπήρξε πανικός. Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, κυρίως ασιάτες, τους οποίους καθησύχασαν οι Ελληνες επιβάτες. Το πλήρωμα καθοδήγησε τους επιβαίνοντες να φορέσουν τα σωσίβιά τους.
Συναγερμός στο Λιμενικό για την εκκένωση
Λίγο μετά το συμβάν, δίπλα στο καταμαράν βρέθηκαν πολλά άλλα σκάφη από το λιμάνι του νησιού, τα οποία ξεκίνησαν την απομάκρυνση των επιβατών, υπό το συντονισμό του κυβερνήτη και του Λιμενικού της Τήνου.
Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμενόταν να φθάσει στο σημείο στις 12 περίπου, για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ