Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψει την ερχόμενη Τρίτη ο ταξιδιωτικός κολοσσός Tui με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας.

Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού θα επισκεφθεί την Κω την Τρίτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση του γερμανικού tour operator σε περιφερειακό αεροδρόμιο της Ελλάδας.

Στο νησί του Ιπποκράτη την Κω θα ταξιδέψουν  οι επικεφαλής της Tui, Φριτς Γιούσεν και Σεμπάστιαν Έμπελ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, ενώ θα συμφωνηθεί και η συνδιαφήμιση των δύο μερών για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στο πρώτο αεροπλάνο της Tui που θα προσγειωθεί σε ελληνικό τουριστικό προορισμό θα επιβαίνουν 170 Γερμανοί γιατροί, μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού την Τετάρτη θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο της Κρήτης για να υποδεχτεί την πρώτη πτήση της Condor.

Ισχυρή παρουσία

Πριν την εμφάνιση της νόσου Covid-19, ο γερμανικός tour operator σχεδίαζε να προχωρήσει σε αύξηση κατά 10% του αριθμού των πακέτων διακοπών στην Ελλάδα για το 2020, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται για τους ελληνικούς προορισμούς. Υπενθυμίζεται ότι η Tui φέρνει περίπου 3 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα μας, η οποία συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους προορισμούς για τον όμιλο.

Η TUI διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα 49 ξενοδοχεία, είτε ιδιόκτητα είτε κοινοπρακτικά με την Atlantica Hotels and Resorts.

Πηγή: tourismtoday.gr

Της Εύας Οικονομάκη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ