Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Στράτου Καρίκη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Για να αρθούν τα εμπόδια για τη μεγάλη επένδυση στην Κρητηνία

Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Μιχαηλίδου συναντήθηκε ο υπ. Δήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση αλλά και την άρση των εμποδίων για να υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση  στην Κρητηνία.

Η  επένδυση, που αφορά στην κατασκευή μεγάλης μονάδας στην περιοχή Άμαρτος Κρητηνίας και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, κέντρο αποκατάστασης, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, χώρους αναψυχής και μικρή μαρίνα, είχε μπλοκαριστεί μετά από παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Η κ.Μιχαηλίδου ενημέρωσε τον κ. Καρίκη για τις προτάσεις της υπηρεσίας της , που προβλέπει αλλαγές στον τρόπο κατασκευής, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στους επενδυτές.

Τα νέα σχέδια θα υποβληθούν στο ΚΑΣ , προκειμένου να δοθεί και η τελική άδεια

Ο υπ. Δήμαρχος Ρόδου κ. Καρίκης, αναφερόμενος στην συνάντηση του με την κ. Μιχαηλίδου αλλά και τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζει:

‘’Ο σκοπός της πρωτοβουλίας μου αλλά και της συνάντησης που επιδίωξα είναι να ενημερωθώ από την αρχαιολογική υπηρεσία. Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με την κ.Μιχαηλίδου.

Αυτό που ζητούμε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ευελιξία και ταχύτητα. Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να προετοιμαστεί ο φάκελος για να πάρει την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλλει την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συνιστά μια στροφή στον ποιοτικό τουρισμό για τη Ρόδο.

Στο δικό μου μοντέλο διοίκησης του Δήμου, ο Δήμος Ρόδου θα διευκολύνει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες στο νησί μας με κάθε τρόπο. Θα δημιουργήσω γραφείο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσα στο Δήμο.’’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου