Τοπικές Ειδήσεις

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.: Συνάντηση με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη

Με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Υψηλάντη Βασίλειο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, στα πλαίσια κύκλου προγραμματισμένων συναντήσεων και επαφών γνωριμίας και συνεργασίας με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  της Δωδεκανήσου.

Η συνάντηση υλοποιήθηκε σε ένα πάρα πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα,  κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για την ίδρυση και τους σκοπούς της Ένωσης και εκτέθηκαν και αναπτύχτηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. κ. Νικόλαο Αντωνόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Ανέστη Κεφαλά, αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Στον κ. Βουλευτή κατατέθηκε φάκελος, όπου θέτουμε μια σειρά από βασικά σημεία και επείγουσες προτεραιότητες, όπως η τροπολογία του συνδικαλιστικού νόμου για μία Πανελλήνια Ομοσπονδία, η ένταξη των Μονίμων Αξιωματικών προέλευσης Ε.Μ.Θ. στην Β’ κατηγορία του μισθολογίου και συνταξιοδοτικό – βαθμολογικό Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠ.ΟΠ, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Μοριοδότηση Στεγαστικού και προβλήματα Στεγαστικού Μεταταχθέντων Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠ.ΟΠ.
Βαθμολογικό μεταταχθέντων Μονίμων Υπαξιωματικών προέλευσης Ε.Μ.Θ.-ΕΠ.ΟΠ.
Αναγνώριση της τριετίας για τους συναδέλφους από 1/10/90 έως 31/12/95 με ποσοστό 6,67%.
Μισθολογική προαγωγή των συναδέλφων μας ΟΒΑ.
Δικαίωμα Αναγνώρισης 5ετίας σε όλο το Στρατιωτικό προσωπικό.
Αποκατάσταση βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ, θιγομένων από άρθρα του Ν.4407/2016.
Μοριοδότηση Μεταθέσεων Στρατιωτικών.
Πιστή και υποχρεωτική εφαρμογή 40ωρού, Νομοθετικές Ρυθμίσεις..
Νυχτερινή Αποζημίωση.
Απλήρωτες 24ωρες υπηρεσίες σε Σ/Κ και επίσημες αργίες προσωπικού Σ.Ξ.
Διευκολύνσεις Προσωπικού για μειωμένο ωράριο.
Μεταφορά του 95 ΤΥΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Ο κ. Υψηλάντης Βασίλειος, μετά από διεξοδική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με όλα τα παραπάνω θέματα, δήλωσε πως συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματα και τις προτάσεις μας και διεμήνυσε ότι, θα στηρίξει τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, καθώς επίσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.», που αποτέλεσμά τους θα είναι η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, αλλά και της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει  του προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλές Δυνάμεις και τα οποία θα προβάλλονται με κάθε δυνατό τρόπο, μέσα από την θεσμική του ιδιότητα, με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και με συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει με τους αρμόδιους στρατιωτικούς και τοπικούς φορείς.

Τέλος, ευχαρίστησε τους στρατεύσιμους για τις υπηρεσίες τους στον τόπο, την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας μας και το αίσθημα ασφάλειας που διαπνέουν και επισήμανε την ανάγκη καλής και διαρκούς συνεργασίας.

 

Με εκτίμηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                Ο

Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

Αντωνόπουλος Νικόλαος                 Κεφαλάς Ανέστης

Επχιας (ΠΖ)                                Ανθστης (Ο)

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου