Ειδήσεις

Covid-19: Είχε και άνδρες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας!

Ενισχύσεις, για την έγκριση Πρότασης Ψηφίσματος, που αφορά ένα θέμα ταμπού, τους άνδρες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, ζητά η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Christine Anderson!

Στην πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε σήμερα, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής τονίζει ότι, τα μέτρα που ελήφθησαν ως πολιτική αντίδραση στην πανδημία του κοροναϊού, όπως οι καραντίνες και τα «κλειδώματα», περιορίζουν τους ανθρώπους στα σπίτια τους και δημιουργούν έτσι ανησυχητικά αυξημένες δυνατότητες σύγκρουσης.

Οι εντάσεις που προέκυψαν προκάλεσαν φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, η αντιμετώπιση των οποίων «περιορίσθηκε» μόνο στις γυναίκες-θύματα και όχι στους άνδρες-θύματα, δεδομένου ότι, το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας κατά των ανδρών είναι ταμπού, υποστηρίζει η ευρωβουλευτής.

Με την πρόταση ψηφίσματος ζητείται να ληφθούν μέτρα κατά όλων των μορφών ενδοοικογενειακής βίας, ανεξάρτητα από το αν τα θύματα είναι άνδρες ή γυναίκες .

Ζητείται, ακόμη, από την Κομισιόν να καταστήσει σαφές ότι η αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων σύμφωνα με το άρθρο 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ισχύει όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες- θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Οι άνδρες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας αξίζουν το ίδιο επίπεδο προσοχής και προστασίας με τα θύματα των γυναικών, καταλήγει η Πρόταση Ψηφίσματος και καλεί την Κομισιόν, να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών κατά τη δημιουργία και τη λειτουργία προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Καλεί, τέλος, τα κράτη μέλη να ασχοληθούν στενότερα με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας κατά των ανδρών και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Αναμένεται με ενδιαφέρον πόσοι άνδρες ευρωβουλευτές, θα…καταψηφίσουν αυτή την πρόταση!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου