ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμία νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις-Διαπόμπευση φοροφυγάδων ζητεί ο Αλεξιάδης

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Αλεξιάδης

Το φαι­νό­μενο της φορο­δια­φυ­γής, τόνισε ο κ. Αλε­ξιά­δης παρα­τη­ρεί­ται περισ­σό­τερο στις του­ρι­στι­κές περιο­χές υπο­στή­ριξε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός. Τόνισε πως γίνο­νται μελέτες για να δοθούν κίνητρα σε πολίτες και επι­χει­ρή­σεις ώστε να κάνουν χρήση των πιστω­τι­κών καρτών.

“Πρέπει να βρούμε μεθό­δους δια­πό­μπευ­σης αυτών των κυρίων γιατί κλέβουν τον πολίτη και το δημόσιο”, δήλωσε ο Τρύφων Αλε­ξιά­δης, μιλώ­ντας στο “Κοι­νω­νία Ώρα Mega”, ανα­φε­ρό­με­νος στη φορο­δια­φυγή των επι­χει­ρή­σεων, σημειώ­νο­ντας πως οι φορο­λο­γι­κοί έλεγχοι πάνε πάρα πολύ καλά και κάθε εβδο­μάδα ελέγ­χο­νται 5.500-6.000 επι­χει­ρή­σεις.

Όπως ανέφερε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών για θέματα εσόδων, δια­πι­στώ­νο­νται πολλές παρα­βά­σεις με “μαϊμού” φορο­λο­γι­κές μηχανές και με παράλ­λη­λους μηχα­νι­σμούς, οι οποίοι αλλά­ζουν τα δεδο­μένα. Διευ­κρί­νισε πως “δεν υπάρχει άβατο για τη φορο­λο­γική διοί­κηση” και δια­βε­βαί­ωσε ότι δεν “δεχό­μα­στε καμία παρέμ­βαση, δεν έχει χτυ­πή­σει ούτε μια φορά το τηλέ­φωνό μου”.

Το φαι­νό­μενο της φορο­δια­φυ­γής, τόνισε ο κ. Αλε­ξιά­δης παρα­τη­ρεί­ται περισ­σό­τερο στις του­ρι­στι­κές περιο­χές και διευ­κρί­νισε πως γίνο­νται μελέτες για να δοθούν κίνητρα σε πολίτες και επι­χει­ρή­σεις ώστε να κάνουν χρήση των πιστω­τι­κών καρτών. Ένα από τα όπλα μας, όπως είπε, είναι να εξα­ντλή­σουμε κάθε δυνα­τό­τητα πιστω­τι­κού χρή­μα­τος και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να έχει κίνητρα η επι­χεί­ρηση και πρέπει οι τρά­πε­ζες να δώσουν κίνητρα στους πολίτες. Ανάμεσα στις μελέτες που εξε­τά­ζο­νται από το υπουρ­γείο, είναι να “χτί­ζε­ται” το αφο­ρο­λό­γητο μέσω πιστω­τι­κής κάρτας και οι ιατρι­κές δαπάνες να απο­δει­κνύ­ο­νται μέσω πιστω­τι­κής κάρτας. Όπως προ­βλέ­πε­ται από τη συμ­φω­νία της 14ης Αυγού­στου, τα σχετικά νομο­θε­τή­ματα θα πρέπει να είναι έτοιμα τον Οκτώ­βριο.

Μέχρι τον Νοέμ­βριο του 2015 θα πρέπει να εφαρ­μο­στεί το περιου­σιο­λό­γιο, το οποίο θα κατα­γρά­ψει όλα τα περιου­σιακά στοι­χεία που έχει ο φορο­λο­γού­με­νος. Αν κάποιος δεν δηλώσει ένα φορο­λο­γικό στοι­χείο, όποτε εντο­πι­στεί, θα έχει πρό­στιμο και προ­σαυ­ξή­σεις που θα φτάνουν την αξία του, τόνισε ο κ. Αλε­ξιά­δης και απο­κά­λυψε πως κάθε χρόνο με τη φορο­λο­γική δήλωση θα πρέπει να δικαιο­λο­γού­νται οι αγορές που έγιναν. Ο πολίτης δεν θα πρέπει να ανη­συ­χεί γιατί εμείς θέλουμε να πιά­σουμε τα μεγάλα “ψάρια” και όχι τα μικρά.

Ανα­φε­ρό­με­νος στη δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής των φορο­λο­γι­κών δηλώ­σεων, επι­σή­μανε ότι μέχρι στιγμής έχει υπο­βλη­θεί το 90% και ξεκα­θά­ρισε ότι δεν υπάρχει δυνα­τό­τητα για περαι­τέρω παρά­τα­σης.

megatv

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.