Ειδήσεις

Αντιδρούν στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Αντιδράσεις εκφράζουν τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση της ηγεσίας του κόμματος για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ζητούν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για να ληφθούν συλλογικά οι σχετικές αποφάσεις εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και αξίες της ΔΗΜΑΡ,

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι Δημήτρης Λουκάς, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και Χρήστος Πετράκος, οι οποίοι ζητούν η ΚΕ να συγκληθεί το αργότερο ως το Σάββατο και αμέσως μετά να επικυρωθεί η τελική εκλογική τακτική από το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Ολόκληρη η δήλωση των τριών στελεχών αναφέρει:

“Η συμφωνία με τους εταίρους σηματοδότησε την υπεύθυνη στάση της ηγεσίας του ΣυΡιΖα απέναντι στην χώρα και στην εθνική ευθύνη διακυβέρνησης από την αριστερά, απέδειξε ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ταυτόχρονα αποτελεί και νίκη της πολιτικής έναντι της οικονομίας ως αυτονομημένου παράγοντα και επικυρίαρχου των Ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Το όραμα πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης εξακολουθεί, παρά τα τεράστια προβλήματα, να εμπνέει ακόμα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.

Η εξέλιξη αυτή αφενός κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς-πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφετέρου έδειξε ότι οι λόγοι της διάσπασης ήταν υπαρκτοί και ουσιαστικοί.

Σήμερα τίθεται υπό νέους όρους η ανασύνθεση και η ενότητα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η συμβολή της στην εθνική προσπάθεια διεξόδου από την κρίση. Για να είναι αποτελεσματική όμως, οφείλει να παραμείνει σταθερά αταλάντευτη στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, των αξιών της Αριστεράς και να ενσωματώσει ως δομικό στοιχείο της πολιτικής της πρακτικής την ρήξη με την Ελλάδα των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Η πρόταση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και δηλώνουμε την κατηγορηματική διαφωνία μας.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι το Σάββατο και αμέσως μετά η επικύρωση της τελικής εκλογικής τακτικής από το διαρκές συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του καταστατικού.

Τα μέλη της ΕΕ

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου