ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ.Βαρβιτσιώτης: Aυξημένη ροή μεταναστών-Στο απροχώρητο η κατάσταση στα κέντρα κράτησης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης

Ση­μα­ντι­κά αυ­ξη­μέ­νη ροή με­τα­να­στών δια­πι­στώ­θη­κε το τρι­ή­με­ρο, καθώς, όπως απο­κά­λυ­ψε ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας, Μιλ­τιά­δης Βαρ­βι­τσιώ­της, μι­λώ­ντας στον ρα­διο­φω­νι­κό σταθ­μό Βήμα, «συ­ζη­τά­με για 996- δη­λα­δή 1.000 αν­θρώ­πους- στη διάρ­κεια των τε­λευ­ταί­ων τριών ημε­ρών, από την Πα­ρα­σκευή. Είναι ο με­γα­λύ­τε­ρος αριθ­μός που έχου­με δε­χθεί. Οι 200 δια­σώ­θη­καν από τη θά­λασ­σα και τους υπό­λοι­πους τους βρή­κα­με, χωρίς να έχου­με κάνει κάτι. Είναι κοντά στα 100 παι­διά και, σε ορι­σμέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις, παι­διά ήταν και οι δια­σω­θέ­ντες από τα ναυά­για.

Η κα­τά­στα­ση στα κέ­ντρα κρά­τη­σης είναι στο απρο­χώ­ρη­το.

Η ροή είναι αυ­ξη­μέ­νη και αυτό έχει σχέση με τις γε­ω­πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις στην πε­ριο­χή.

Τα προ­σφυ­γι­κά ρεύ­μα­τα έχουν συ­γκε­κρι­μέ­νο χρόνο αντί­δρα­σης απέ­να­ντι στα γε­γο­νό­τα. Οι κά­τοι­κοι, στην αρχή, πα­ρα­μέ­νουν για να δουν πώς θα εξε­λι­χθούν τα γε­γο­νό­τα κοντά στην εστία τους. Στη συ­νέ­χεια, απο­φα­σί­ζουν να φύ­γουν διότι ο κίν­δυ­νος συ­νε­χί­ζει– και αυτό γί­νε­ται κυ­ρί­ως με τους Σύ­ρους που βρί­σκο­νται πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο στην Τουρ­κία– και όταν δεν έχει τε­λειώ­σει η κρίση και δεν μπο­ρούν να γυ­ρί­σουν σπίτι τους, τότε αρ­χί­ζουν και ψά­χνο­νται για άσυλο σε κά­ποια χώρα της ΕΕ. Άλλοι τόσοι πε­ρί­που βρί­σκο­νται σε Λί­βα­νο και Ιορ­δα­νία. Συ­ζη­τά­με για πάνω από 100.000 αν­θρώ­πους στα πα­ρά­λια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.