ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Σαντορινιός: Ας αποδείξει η κυβέρνηση ότι θέλει την επαναφορά του ΦΠΑ στα νησιά κι ας σταματήσει να κοροϊδεύει τους νησιώτες

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Πα­ρα­τί­θε­νται απο­σπά­σμα­τα από τη ση­με­ρι­νή ομι­λία, στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, του βου­λευ­τή Δω­δε­κα­νή­σου και Το­με­άρ­χη Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΠΣ, Νε­κτά­ριου Σα­ντο­ρι­νιού. «Ενι­σχύ­στε τα νησιά μας, ενι­σχύ­στε τον του­ρι­σμό, τις μο­νά­δες Υγεί­ας, τις μι­κρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις, ασκή­στε ου­σια­στι­κές νη­σιω­τι­κές πο­λι­τι­κές. Ανοίξ­τε το Με­τα­φο­ρι­κό Ισο­δύ­να­μο σε όλους τους πο­λί­τες για να στη­ρί­ξε­τε τα νησιά και τον εσω­τε­ρι­κό του­ρι­σμό, επα­να­φέ­ρε­τε τον μειω­μέ­νο ΦΠΑ συ­νο­λι­κά» τό­νι­σε με­τα­ξύ άλλων, κατά τη συ­ζή­τη­ση του νο­μο­σχε­δί­ου για το πλαί­σιο άσκη­σης οι­κο­νο­μι­κών και πα­ρα­γω­γι­κών δρα­στη­ριο­τή­των αρ­μο­διό­τη­τας των Υπουρ­γεί­ων Ανά­πτυ­ξης & Επεν­δύ­σε­ων, Υπο­δο­μών και Με­τα­φο­ρών, Υγεί­ας και Του­ρι­σμού. https://www.youtube.com/watch?v=9iU_VHURDDg

Ø Ενώ τα δη­μο­σιο­νο­μι­κά της χώρας είναι κα­λύ­τε­ρα από το χάος που πα­ρέ­λα­βε ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ το 2015, η Κυ­βέρ­νη­ση Μη­τσο­τά­κη κο­ροϊ­δεύ­ει τους νη­σιώ­τες για τους μειω­μέ­νους συ­ντε­λε­στές ΦΠΑ

«Σε πρό­σφα­τη επί­σκε­ψη του κ. Μη­τσο­τά­κη στην Αστυ­πά­λαια, ο ίδιος δή­λω­σε ότι ο ΦΠΑ θα είναι «το επό­με­νο βήμα όταν με το καλό ισορ­ρο­πή­σουν πλή­ρως τα δη­μό­σια οι­κο­νο­μι­κά μας». Δη­λα­δή, το 2015, όταν η Κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά είχε υπο­θη­κεύ­σει τους μειω­μέ­νους συ­ντε­λε­στές ΦΠΑ με το mail Χαρ­δού­βε­λη, και έστη­σε το σχέ­διο της «αρι­στε­ρής πα­ρέν­θε­σης», τα δη­μο­σιο­νο­μι­κά μας ήταν κα­λύ­τε­ρα; Να υπεν­θυ­μί­σου­με τι πα­ρέ­λα­βε ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ το 2015; Πα­ρα­λά­βα­με άδεια τα­μεία, μά­λι­στα τον Φε­βρουά­ριο εκεί­νης της χρο­νιάς ψά­χνα­με 500 εκ. ευρώ για να πλη­ρω­θούν μι­σθοί και συ­ντά­ξεις. Πα­ρα­λά­βα­με ένα μη-ολο­κλη­ρω­μέ­νο 2ο μνη­μό­νιο, αρ­ρύθ­μι­στο χρέος και μία χώρα που δεν είχε πρό­σβα­ση στις αγο­ρές. Το 2019 πα­ρα­δώ­σα­με 37 δις. ευρώ «μα­ξι­λά­ρι» ασφα­λεί­ας, δια­θέ­σι­μη ρευ­στό­τη­τα, ρυθ­μι­σμέ­νο χρέος και πρό­σβα­ση στις αγο­ρές».

«Σή­με­ρα που τα νησιά μας έχουν πλη­γεί, λόγω παν­δη­μί­ας, πε­ρισ­σό­τε­ρο από οποιο­δή­πο­τε άλλη πε­ριο­χή, σή­με­ρα που τα δη­μο­σιο­νο­μι­κά της χώρας είναι κα­λύ­τε­ρα από το 2015 και όσα μας είχαν πα­ρα­δώ­σει, συ­νε­χί­ζουν να μην επα­να­φέ­ρουν, συ­νο­λι­κά, τους μειω­μέ­νους συ­ντε­λε­στές και εξα­κο­λου­θούν να μας «πε­τρο­βο­λούν» για την κα­τάρ­γη­σή τους. Να στα­μα­τή­σουν λοι­πόν το πα­ρα­μύ­θι περί «νη­σιω­τι­κού ΦΠΑ» με την συ­γκε­κρι­μέ­νη ρύθ­μι­ση που φέρ­νει σή­με­ρα για τα 5 νησιά, και, αν θέ­λουν να είναι ει­λι­κρι­νείς, να επα­να­φέ­ρουν τη μεί­ω­ση ΦΠΑ. Αλ­λιώς η Κυ­βέρ­νη­ση Μη­τσο­τά­κη κο­ροϊ­δεύ­ει τους νη­σιώ­τες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.