Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα, εύχομαι ταχεία ανάρρωση

Με ανάρτησή του στο twitter, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ίδιο και στους συνοδούς του

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ίδιο και στους συνοδούς του, που επίσης τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα:
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι  ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν».

Μητσοτάκης : εχθροί της πατρίδας μας οι αδίστακτοι τρομοκράτες

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.

Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.

 Με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του , τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Παπαδήμου

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, εξερχόμενος του Ευαγγελισμού, όπου βρέθηκε για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των συνοδών του, που έγιναν στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης με εκρηκτικά.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς και την πορεία της υγείας τους. Βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους ιατρικούς ελέγχους, ώστε να αποφασιστεί η αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν. Ευχόμαστε στον πρώην Πρωθυπουργό και τους συνοδούς του ταχεία ανάρρωση».

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και θα ενημερώνεται διαρκώς από τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει τα πάντα για τον εντοπισμό των δραστών.

Στουρνάρας για Λουκά Παπαδήμο: δεν θα κάψουν το ηθικό μας

“Άνανδρη και άδικη” χαρακτήρισε την επίθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνοδών του, μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

«Η επίθεση αυτή δεν θα κάψει το ηθικό μας», υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους, μπαίνοντας στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν επίσης από την πρώτη στιγμή τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6:30 στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Η έκρηξη οφείλεται σε έναν παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικά, τον οποίο άνοιξε ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος. Ως όνομα αποστολέα στον φάκελο, ήταν η Ακαδημία Αθηνών.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Γ. Παπανδρέου. Μίλησε για εγκληματική ενέργεια και πλήγμα στη Δημοκρατία σε ένα άνθρωπο που κλήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Είναι πλήγμα στην αξιοπρέπεια κάθε Ελληνα πολίτη.

Καθημερινή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ