Τοπικές Ειδήσεις

14ο Δ.Σ. Ρόδου: Παγκόσμια Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και θαύμασαν τα εκπληκτικά γλυπτά που εκτίθενται, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γλυπτικής, που γιορτάζεται 24 Απριλίου.

Η γλυπτική είναι μια από τις παλαιότερες μορφές τέχνης, με την οποία δημιουργούμε τρισδιάστατα έργα από διάφορα υλικά, όπως μάρμαρο, ξύλο, μέταλλο και πηλό.

Μέσα από τα γλυπτά, οι καλλιτέχνες εκφράζουν τα συναισθήματα, τις ιδέες και τις ιστορίες τους. Μπορούμε να μάθουμε πολλά για την ιστορία, τον πολιτισμό και την κοινωνία κοιτάζοντας γλυπτά από διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς.

Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε μουσεία, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Τα μουσεία είναι γεμάτα γνώση και ομορφιά, και μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας δώσουν τροφή για σκέψη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο μεσαιωνικό κτίριο του μεγάλου νοσοκομείου των Ιπποτών. Μυκηναϊκά κοσμήματα, αγγεία από τη Γεωμετρική ως την Κλασική περίοδο, γλυπτά Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου και ροδιακά νομίσματα Ελληνιστικών χρόνων αποτελούν τα κύρια εκθέματα του Μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου και την υπέροχη ξεναγό κ. Ειρήνη Αναστασίου για τη συναρπαστική εμπειρία ξενάγησης. Η παρουσίασή της ήταν ενημερωτική, διασκεδαστική, γεμάτη ενθουσιασμό και κατόρθωσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των παιδιών.

Τα παιδιά επιστρέφοντας στο σχολείο με νέες ιδέες και έμπνευση δημιούργησαν τα δικά τους γλυπτά με πηλό και πλαστελίνη. Μέσω της δικής τους τέχνης, εξέφρασαν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ενισχύοντας την καλλιτεχνική τους ανάπτυξη και αυτοέκφραση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου