ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Economist: «Βαριά ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εκλογές

υντρι­πτι­κή ήττα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ «βλέ­πει» ο Economist στις ερ­χό­με­νες ευ­ρω­ε­κλο­γές αλλά και στις δη­μο­τι­κές εκλο­γές του Μαίου, οι οποί­ες όπως ση­μειώ­νει το πε­ριο­δι­κό είναι οι πρώ­τες που διε­ξά­γο­νται στην Ελ­λά­δα από τον Σε­πτέμ­βριο του 2015, και γι’ αυτό απο­τε­λούν «βα­ρό­με­τρο» για τις επό­με­νες Εθνι­κές Εκλο­γές.

Μά­λι­στα το Economist Intelligence Unit (EIU) ανα­μέ­νει η κυ­βέρ­νη­ση να εξα­ντλή­σει την τε­τρα­ε­τία, καθώς «θα προ­σκολ­λη­θεί στην εξου­σία λόγω της χα­μη­λής δη­μο­τι­κό­τη­τάς της».

«Ανα­μέ­να­με ότι η κυ­βέρ­νη­ση θα συν­δύ­α­ζε τις πρό­ω­ρες εκλο­γές με τις Eυρω­ε­κλο­γές και τις αυ­το­διοι­κη­τι­κές. Παρ’ όλα αυτά, η δη­μο­τι­κό­τη­τα και αξιο­πι­στία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είναι πλέον τόσο χα­μη­λή, που ανα­μέ­νου­με ότι θα προ­σκολ­λη­θεί στην εξου­σία μέχρι που θα πλη­σιά­ζει το τέλος της τε­τρα­ε­τί­ας», ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά η έκ­θε­ση του Economist.

Πα­ράλ­λη­λα ανα­μέ­νει ότι ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα χάσει στις επό­με­νες βου­λευ­τι­κές Εκλο­γές και προ­σθέ­τει ότι είναι πι­θα­νό να δυ­σκο­λευ­θεί η Νέα Δη­μο­κρα­τία στο σχη­μα­τι­σμό μο­νο­κομ­μα­τι­κής Κυ­βέρ­νη­σης.

Στις ευ­ρω­ε­κλο­γές του 2014, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είχε εξα­σφα­λί­σει το 26,6% των ψήφων, ένα­ντι πο­σο­στού 22,7% της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας. Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας επι­κρά­τη­σε και στις εκλο­γές του επό­με­νου Ια­νουα­ρί­ου, καθώς και στις επα­να­λη­πτι­κές τον Σε­πτέμ­βριο του ίδιου έτους. Το πο­σο­στό του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ έχει υπο­χω­ρή­σει με­τα­ξύ 19%-22%, όπως δεί­χνουν οι δη­μο­σκο­πή­σεις, ενώ η Νέα Δη­μο­κρα­τία έχει ανέ­βει στο 29% με 31%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.