Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού ανήλικης είναι ένας 37χρονος Αλβανός, που έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφανίσεώς του την 1η κάθε μήνα στο A.T. Pόδου με το υπ’ αρίθμ 63/2005 βούλευμα του Συμβουλίου Eφετών Δωδεκανήσου σε ικανοποίηση αιτήματος αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους του μέτρου της προσωρινής κράτησης, που του είχε επιβληθεί, μετά την απολογία του.
O 37χρονος, συνελήφθη την 11η Ιανουαρίου 2005 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ύστερα από σχετική καταγγελία 14χρονης.
Η 14χρονη κατήγγειλε ειδικότερα ότι την 18.00 ώρα της 10ης Ιανουαρίου 2005, καθώς εκινείτο πεζή στην οδό Έρνεστ Μπέβιν, κοντά στο στάδιο του Διαγόρα, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο νεαρό, ο οποίος προσπάθησε με το ένα χέρι να την ακινητοποιήσει και με το άλλο να θωπεύσει το γεννητικό της μόριο μέσα από το παντελόνι της. Ο δράστης την έριξε κάτω, αλλά εκείνη αντέδρασε, δαγκώνοντάς του τα δάχτυλα και γδέρνοντάς του το πρόσωπο με τα νύχια της! Τις φωνές της άκουσε διερχόμενος πολίτης, που ρώτησε τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.
Το περιστατικό διηγήθηκε η 14χρονη κοπέλα σε έναν φίλο της με τον οποίο θα συναντιόταν αργότερα και ο οποίος προσέτρεξε να την βοηθήσει μετά από τηλεφωνική κλήση που του έκανε. Ο φίλος της συμπτωματικά λίγα λεπτά πριν το τηλεφώνημα συνάντησε, όπως κατέθεσε, το δράστη που ταίριαζε στην περιγραφή που έδωσε η φίλη του, στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βύρωνος να τρέχει και να επιβιβάζεται σε δίκυκλη μοτοσικλέτα Enduro και να κινείται επί του πεζοδρομίου στην οδό Βύρωνος με κατεύθυνση την οδό Δημοκρατίας.
Ο φίλος της παθούσας παρατήρησε μάλιστα ότι μετά από κάποια απόσταση από αδέξιο χειρισμό ο δράστης έπεσε με τη μηχανή του και εκείνος έσπευσε για βοήθεια οδηγώντας τον σε βενζινάδικο, ενώ όπως παρατήρησε, έφερε στο πρόσωπο εκδορές.
Ο φίλος της παθούσας την επόμενη ημέρα το απόγευμα εντόπισε τον 37χρονο Αλβανό και με διάφορες προφάσεις τον καθυστέρησε ειδοποιώντας την αστυνομία για να τον συλλάβει.
Ο 37χρονος απολογούμενος αλλά και στο αίτημα που υπέβαλε στο Συμβούλιο Eφετών Δωδεκανήσου αρνήθηκε κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν κατηγορίες. Κατέθεσε ειδικότερα ότι δεν είναι αυτός ο δράστης και ότι δεν ταιριάζει στην αρχική περιγραφή που είχε δώσει στους αστυνομικούς η κοπέλα ούτε και αναγνωρίσθηκε αρχικά απ’ αυτήν. Υποστήριξε ότι τα τραύματα που έφερε στο πρόσωπο προκλήθηκαν από καβγά που είχε με ομοεθνή του σε καφετέρια της πόλης και επικαλέστηκε προς τούτο μαρτυρίες συμπατριωτών του και θαμώνων του συγκεκριμένου καταστήματος. Επίσης ότι είναι παντρεμένος και ότι διάγει βίο έντιμο, ατομικό και επαγγελματικό ενώ είχε εξασφαλίσει κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο 24χρονος δεν ήταν ο δράστης.
-Στην ίδια δικάσιμο θα εξεταστούν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Στην πρώτη κατηγορούμενος είναι ένας Αλβανός, κάτοικος Αφάντου και ήδη αγνώστου διαμονής, που την 18η Ιανουαρίου 2005 και ώρα 00.30 εντός καφετέριας της περιοχής, για ασήμαντη αφορμή, επιτέθηκε εναντίον του ομοεθνή του, αφού έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι, μήκους λεπίδας 20 εκατοστών. Δεν κατόρθωσε όμως να πλήξει το θύμα γιατί οι θαμώνες του καταστήματος έσπευσαν να τον αφοπλίσουν.
Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι έτερος Αλβανός υπήκοος ο οποίος την 22α Φεβρουαρίου 2008, επιχείρησε να σκοτώσει ομοεθνή του.
Πιο συγκεκριμένα κατευθύνθηκε με αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στην οδό Αντιβασιλέως Δαμασκηνού έξω από την εκκλησία της Μητροπόλεως Ρόδου και περί ώρα 23.15 συνάντησε το θύμα, το οποίο στο πλαίσιο επίλυσης προσωπικών διαφορών, διαπληκτισμών και λογομαχίας, έπληξε χτυπώντας τον με μαχαίρι στην αριστερή πλευρά του στήθους κάτω από τη θηλή με πλάγια φορά προξενώντας του τραυματισμό θωρακικής μοίρας αριστερά παραστερνικά.

Το θύμα γλύτωσε τον θάνατο διότι αφενός δεν επλήγησαν ζωτικά όργανα του (όπως η καρδιά ή οι πνεύμονες ) αφετέρου δέχθηκε την κατάλληλη περίθαλψη στην χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Ρόδου με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο θάνατός του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ