Τοπικές Ειδήσεις

Κυρ. Βελόπουλος: «Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Αιγαίου»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Αιγαίου».

Κύριε Υπουργέ,

 

Κατόπιν της προσφάτου συγκλήσεως (αρχές Δεκεμβρίου παρελθόντος έτους) του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN) της Ε.Ε. και της απόφασης – σταθμός που ελήφθη, διανοίγεται η προοπτική μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Συμφώνως λοιπόν αυτής, για τα νησιά του Αιγαίου κατοχυρώνεται σε μόνιμη βάση η δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ. Εξαιρώντας τα νησιά Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος που παραμένουν μειωμένοι οι συντελεστές του ΦΠΑ κατά 30%, δίδεται η δυνατότητα με τη νέα Οδηγία του ECOFIN αφενός η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίζει τη δυνατότητα να διατηρεί τις εκπτώσεις στα πέντε προαναφερόμενα νησιά χωρίς σύνδεση αυτών με το «προσφυγικό» αφετέρου σε συνάρτηση των δημοσιονομικών περιθωρίων να επαναφέρει το καθεστώς των εκπτώσεων σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, πλην Κρήτης, όπως ίσχυε.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε, δεδομένης της απόφασης του ECOFIN, να επαναφέρετε και να εφαρμόσετε τους ειδικά μειωμένους έως 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου