Τοπικές Ειδήσεις

14 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

Συνολικά 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στη μονάδα covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Δύο εξ αυτών (ένας άνδρας και μία γυναίκα άνω των 50 ετών) έχουν διασωληνωθεί, καθώς η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο ασθενείς αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο αναφοράς, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ώστε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ Covid.
Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στη Ρόδο την περασμένη Τρίτη. Πρόκειται, όπως έγραψε η «δ», για ηλικιωμένο συμπολίτη μας άνω των 80 ετών ο οποίος νοσηλευόταν για αρκετό καιρό στο ΓΝΡ.
Μπορεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στη Ρόδο να παρουσιάζει πτωτική τάση, καθώς πριν από λίγες μέρες στο νοσοκομείο υπήρχαν μέχρι και 30 ασθενείς, η αύξηση όμως των κρουσμάτων πανελλαδικά και ο σταθερά υψηλός αριθμός που ανακοινώνεται σε καθημερινή βάση στη Ρόδο, προκαλούν προβληματισμό.
Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη λειτουργούν τέσσερις νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου εκτός του σκευάσματος της Johnson & Johnson (100 ραντεβού την ημέρα) χορηγείται πλέον και το εμβόλιο της Pfizer. Περίπου 380 ραντεβού πραγματοποιήθηκαν χθες, ενώ άλλα τόσα έχουν προγραμματισθεί για σήμερα. Σε περίπτωση που η ζήτηση αυξηθεί και άλλο, δεν αποκλείεται να ανοίξουν ακόμη δύο εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο. Πάνω από 1000 ραντεβού πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στη Ρόδο και μετά τη λειτουργία των νέων γραμμών στο Νοσοκομείο αναμένεται να αυξηθούν μέχρι και τα 1500! Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμβολιασμών πραγματοποιείται στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, όπου οι εμβολιαστές και οι εμβολιάστριες έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους λόγω υποστελέχωσης.
Βεβαίως, το ποσοστό εμβολιασμού στη Ρόδο είναι πλέον υψηλό, καθώς περίπου 88.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 27-59 σύμφωνα με έρευνα του ΚΥ Ρόδου) και περίπου 29.000 έχουν λάβει και την τρίτη/αναμνηστική δόση.
Η επέλαση ωστόσο της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα καθιστά αναγκαία τη λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου