Τοπικές Ειδήσεις

Σε 28 κάλπες στα Δωδ/νησα θα διεξαχθούν οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Με 28 κάλπες, εκ των 813 που θα στηθούν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθούν τελικά στα Δωδεκάνησα οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, της αρμόδιας επιτροπής για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, ανακοίνωσαν πως θα στηθούν κάλπες σε επτά σημεία στη Ρόδο, έξι στην Κω και από μία στα υπόλοιπα νησιά.
Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Ρόδου για την οποία όπως έχει γράψει η «δ», 10 μέλη της Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος του ΚΙΝΑΛ υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφού άλλαξε για… τρίτη φορά η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ για τον αριθμό των καλπών και επανήλθε στην πρόταση που απερρίφθη, εντέλει θα στηθούν κάλπες σε επτά σημεία.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, ήταν στο νησί της Ρόδου να στηθούν πέντε κάλπες, τρεις στην πόλη της Ρόδου (Ροδίνι), μία στη Δ.Κ. Κρεμαστής, μία στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου, μία στη Δ.Κ. Γενναδίου και μία στην Δ.Κ. Έμπωνας.
Εντέλει η ΕΔΕΚΑΠ πρότεινε να στηθούν κάλπες και στις δημοτικές κοινότητες Ιαλυσού και Αφάντου. Ωστόσο, έπειτα από νέα επιστολή της Ν.Ε. που ζητούσε την αναίρεση της πρότασης της ΕΔΕΚΑΠ η Επιτροπή αποφάσισε με 9 ψήφους υπέρ και 1 λευκή, να κάνει αποδεκτή την πρόταση του τοπικού οργάνου. Στη συνέχεια, κι ενώ εκλήθη η νομαρχιακή επιτροπή συντονισμού των εκπροσώπων να επικυρώσει ουσιαστικά την πρόταση τελικά η απόφαση… ξανάλλαξε και έτσι θα προστεθούν και οι Δ.Κ. Ιαλυσού και Αφάντου.
Τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ με ανακοίνωσή τους απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής αλλά και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Στον πίνακα, αναγράφονται αναλυτικά τα σημεία που θα στηθούν οι κάλπες στα Δωδεκάνησα για τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στις 12 Δεκεμβρίου. (Βλέπε πίνακα).
Να σημειωθεί, ότι τις παραιτήσεις τους από την Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν υποβάλει οι: Αντώνης Γονιδάκης, Σμάρω Καμπουράκη, Αντώνης Κουφού, Ελένη Λαού, Ηλίας Μπούκλας, Δημήτρης Παμπάκας, Τάσος Σεχρεμέλης, Πρόδρομος Σφυρίου, Λίνα Παπατσή και Σταύρος Φλαμπουριάρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με επιστολή του ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Νίκος Τρίπης προς τον γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, αναφέρει ότι θα υποβάλει εκ νέου την παραίτησή του με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών, την οποία αρχικά είχε επίσης υποβάλει διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη της πρότασης του τοπικού οργάνου ως προς τον αριθμό των καλπών.
Την ίδια ώρα, τα τοπικά κομματικά επιτελεία των υποψηφίων προέδρων τρέχουν και δεν φτάνουν καθώς απομένουν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι την πρώτη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.
Τις τελευταίες ημέρες οι προετοιμασίες στα τοπικά επιτελεία είναι πυρετώδεις, ενώ παράλληλα διευθετούνται και διαδικαστικά ζητήματα για την ψηφοφορία.
Η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων στη διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον πρώτο γύρο, οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας.
Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται, ίδιο ή διαφορετικό από αυτό που ψήφισαν στον πρώτο γύρο
Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου