ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποφασίζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων – Οι ημερομηνίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σχολειο μασκα
Μέσα στην εβδο­μά­δα ανα­μέ­νε­ται να συ­νε­δριά­σουν οι ει­δι­κοί της επι­τρο­πής για να απο­φαν­θούν για το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων

Έντο­να προ­βλη­μα­τι­σμέ­νοι αλλά και μοι­ρα­σμέ­νοι είναι οι ει­δι­κοί επι­στή­μο­νες για το θέμα του ανοίγ­μα­τος των σχο­λεί­ων τον Δε­κέμ­βριο. Όπως ανα­φέ­ρουν πλη­ρο­φο­ρί­ες του ethnos.gr, οι ει­δι­κοί επι­στή­μο­νες είναι μοι­ρα­σμέ­νοι σχε­τι­κά με το αν θα πρέ­πει να ανοί­ξουν όλα τα σχο­λεία τον Δε­κέμ­βριο, δε­δο­μέ­νου ότι οι δια­κο­πές των Χρι­στου­γέν­νων αρ­χί­ζουν στις 21 Δε­κεμ­βρί­ου και για πολ­λούς θε­ω­ρεί­ται άνοιγ­μα με κιν­δύ­νους – εξαι­τί­ας των εξε­λί­ξε­ων με τον κο­ρο­νο­ϊό – και μά­λι­στα για λίγες ημέ­ρες. Οι ει­δι­κοί υπο­στη­ρί­ζουν να ανοί­ξουν πρώτα τα δη­μο­τι­κά σχο­λεία ενώ με­γα­λύ­τε­ρος προ­βλη­μα­τι­σμός επι­κρα­τεί με τα γυ­μνά­σια και τα λύ­κεια. Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα:

Τα δη­μο­τι­κά

Πά­ντως, με βάση τον προ­σα­να­το­λι­σμό των ει­δι­κών αλλά και τις προ­θέ­σεις της κυ­βέρ­νη­σης, πρώτα θα ανοί­ξουν τα δη­μο­τι­κά σχο­λεία, καθώς έχει κρι­θεί από τους επι­στή­μο­νες ότι τα μι­κρό­τε­ρα παι­διά δεν μπο­ρούν να λά­βουν γνώ­σεις μέσα από την τη­λεκ­παί­δευ­ση. Με βάση τις έως τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες του ethnos.gr, είναι πι­θα­νό τα δη­μο­τι­κά να ανοί­ξουν στις 7 Δε­κεμ­βρί­ου.

Άλ­λω­στε οι ει­δι­κοί κρί­νουν ότι τα παι­διά του δη­μο­τι­κού δεν συμ­βά­λουν σε με­γά­λο βαθμό στη δια­σπο­ρά του ιού αλλά το πρό­βλη­μα ήταν η με­τα­κί­νη­ση των γο­νέ­ων τους για να τα με­τα­φέ­ρουν στο σχο­λείο.

Τα γυ­μνά­σια και τα λύ­κεια

Προ­βλη­μα­τι­σμός όμως επι­κρα­τεί τι θα γίνει με τα παι­διά του Γυ­μνα­σί­ου και του Λυ­κεί­ου. Άλ­λω­στε αν θα ανοί­ξουν τα γυ­μνά­σια και τα λύ­κεια μία εβδο­μά­δα μετά τα δη­μο­τι­κά αυτό θα πρέ­πει να γίνει στις 14 Δε­κεμ­βρί­ου, ενώ οι μέρες δι­δα­σκα­λί­ας που θα απο­μέ­νουν θα είναι ου­σια­στι­κά μόνο 5.

Καλά πλη­ρο­φο­ρη­μέ­νες πηγές του ethnos.gr με­τα­φέ­ρουν ότι στην επι­τρο­πή υπάρ­χουν και ει­δι­κοί που σκέ­φτο­νται στην το­πο­θέ­τη­σή τους να προ­τεί­νουν να μην ανοί­ξουν καν γυ­μνά­σια και λύ­κεια, πα­ρό­τι η κυ­βέρ­νη­ση φαί­νε­ται ότι επι­διώ­κει να ανοί­ξουν όλες οι σχο­λι­κές μο­νά­δες.

Η ανη­συ­χία των επι­στη­μό­νων για τα με­γα­λύ­τε­ρα παι­διά εστιά­ζε­ται ακόμη στο γε­γο­νός ότι μπο­ρούν να προ­σβλη­θούν από κο­ρο­νο­ϊό και να πα­ρου­σιά­σουν και συμ­πτώ­μα­τα και κατά συ­νέ­πεια να με­τα­φέ­ρουν και τον ιό στις οι­κο­γέ­νειές τους. Ταυ­τό­χρο­να θε­ω­ρεί­ται και και γενιά που είναι λι­γό­τε­ρο ελεγ­χό­με­νη ως προς τη συ­μπε­ρι­φο­ρά της και την τή­ρη­ση των μέ­τρων προ­στα­σί­ας.

Επί­σης το  γε­γο­νός ότι τις ίδιες ημέ­ρες θα έχουν ανοί­ξει πι­θα­νό­τα­τα και τα εμπο­ρι­κά κα­τα­στή­μα­τα, φαί­νε­ται ότι συμ­βά­λουν σε με­γα­λύ­τε­ρο προ­βλη­μα­τι­σμό στους ει­δι­κούς, καθώς κρί­νουν ότι οι μα­θη­τές των γυ­μνα­σί­ων και των λυ­κεί­ων μπο­ρεί να προ­βούν σε αλό­γι­στες βόλ­τες και να δια­σπεί­ρουν τον ει­δι­κά εάν είναι ασυμ­πτω­μα­τι­κοί.

Πά­ντως οι ει­δι­κοί της επι­τρο­πής εκτός από τις ημε­ρο­μη­νί­ες και τον τον τρόπο ανοίγ­μα­τος των σχο­λεί­ων, ανα­μέ­νε­ται να δώ­σουν και νέες οδη­γί­ες για τα πρω­τό­κολ­λα που θα πρέ­πει να τη­ρη­θούν. Άλ­λω­στε μόλις πρό­σφα­τα εκ­δό­θη­καν τα νέα πρω­τό­κολ­λα για τους μα­θη­τές και τα σχο­λεία, τα οποία όμως δη­μο­σιο­ποι­ή­θη­καν εφό­σον είχε γίνει ήδη lockdown και είχε μπει λου­κέ­το σε όλα τα σχο­λεία.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.