Τοπικές Ειδήσεις

ΔΗΛΙΤΑΛ: Με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά οι επιτυχίες έρχονται

Η ανακοίνωση από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ ΑΕ) των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος LEADER/CLLD Αλιείας (δημόσια έργα), αποτελεί «ορόσημο» για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου (ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.) , για το λόγο ό,τι τα δύο (2) από τα τέσσερα (4) συνολικά εγκεκριμένα έργα, αφορούν το νεοσύστατο φορέα μας. Το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. ιδρύθηκε τέλη του 2017 και είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των λιμενικών υποδομών των Δήμου Λέρου και Δήμου Αγαθονησίου.

Για το ΔΗΛΙΤΑΛ αποτελούν τα πρώτα έργα που εντάσσονται σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, η χρηματοδότηση είναι 100% , γεγονός που μας γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση.

Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν:

1) Προμήθεια και εγκατάσταση πυλώνων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και νερού και πυροσβεστικών φωλεών στους λιμένες Λέρου και Αγαθονησίου.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, θα τοποθετηθούν δέκα (10) πυλώνες τροφοδοσίας (pillars) ηλεκτρικής ενέργειας και νερού για τα σκάφη – τουριστικά, αλιευτικά, ιστιοπλοϊκά, κλπ –που προσεγγίζουν το λιμάνι Αγίας Μαρίνας Λέρου και το λιμάνι του Αγαθονησίουκαι τέσσερις (4) υπαίθριες πυροσβεστικές φωλιές στα ανωτέρω λιμάνια.

2) Προμήθεια και εγκατάσταση δεστρών και προσκρουστήρων στους λιμένες Λέρου και Αγαθονησίου.

Με το παρόν έργο, θα τοποθετηθεί απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφαλή πρόσδεση πλοίων και σκαφών στο λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου και στο λιμένα του Αγαθονησίου. Πρόκειται για την προμήθεια προσκρουστήρων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, προσκρουστήρων σκαφών µαρίνας και χυτοχαλύβδινων δεστρών πρόσδεσης σκαφών/πλοίων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα ανωτέρω λιμάνια.

 

Για το επιτυχές αυτό αποτέλεσμα, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το διευθυντή και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου ΑΕ για τον επαγγελματισμό και τη συνεργατική διάθεση που επέδειξαν, καθ’ όλη την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πρόγραμμα. Επίσης, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του ΔΗΛΙΤΑΛ κα Ηλία Μαρία, κο Φιλιππίδη Γιώργο και την κα Παντερμαράκη Μαρία για τη βοήθεια και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, καθώς και την εταιρεία συμβούλων Εξέλιξις για την πολύτιμη συνδρομή και την άριστη συνεργασία της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου