Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε σήμερα την Ελλάδα πως η Άγκυρα δεν επιθυμεί η χώρα να γίνει «καταφύγιο» για τους συνωμότες της περσινής απόπειρας πραξικοπήματος.
Ο υπουργός έκανε αναφορά σε 995 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος ομόλογός του υποστήριξε πως οι αιτούντες ασύλου θα πρέπει να αξιολογηθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν έχουν δεσμούς με το δίκτυο του κληρικού Φετουλά Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού.
Ο Έλληνας υπουργός απάντησε πως οι αποφάσεις για τους αιτούντες ασύλου πάρθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια και θα πρέπει να τις σεβαστούμε.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός έκανε και συγκεκριμένη αναφορά στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα. «Δυστυχώς, τα ελληνικά δικαστήρια δεν τους απέλασαν κάτι που μας προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση» τόνισε.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε


.gif)














