Πόσο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει συνολικά η διαδικασία. Τι αποφασίστηκε για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού και τους προέδρους των ΝΟΔΕ. Ποιες οι εκκρεμότητες που θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση στη Συγγρού.

Με την επιλογή της εταιρίας μηχανογράφησης που θα διοργανώσει τις εσωκομματικές εκλογές ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την εταιρία «Infosolution», η οποία θα λάβει κάτι λιγότερο από 300.000 ευρώ. Συνολικά, το κόστος της διαδικασίας υπολογίζεται περίπου στα 700.000 για την πρώτη Κυριακή και σχεδόν άλλα 150.000 για τον επαναληπτικό γύρο αν αυτός χρειαστεί.

Τα μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επιλογής της εταιρίας, που έγινε σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου και της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους – εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.

Αποφασίστηκαν επίσης ομόφωνα ο αριθμός των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού (σε όλη την Ευρώπη πλην Ιταλίας, κανένα υπερατλαντικό) και το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους προέδρους των ΝΟΔΕ που έχουν υπογράψει για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους και για τους οποίους αποφασίστηκε να μην είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών.

Πηγές από τη Συγγρού υπολογίζουν τον αριθμό αυτών στους 25 (σε σύνολο 65 προέδρων ΝΟΔΕ), που έχουν υπογράψει υπέρ των Απόστολου Τζιτζικώστα, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μεγάλος αριθμός από τους υπόλοιπους φέρεται να στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν ήρεμο και σε καμία περίπτωση δεν θύμισε αυτό πριν από δύο εβδομάδες, με αποκορύφωμα τη λεκτική επίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τους Κώστα Τσιμάρα και Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά τις επόμενες μέρες για άλλα διαδικαστικά ζητήματα, όπως οι εφορευτικές επιτροπές, τα εκλογικά τμήματα και η κατανομή των εκλογικών κέντρων.

euro2day.g

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ