Παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε δημόσια, αλλά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μη διεξαχθούν οι εκλογές πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου.

“Πρώτη φορά γίνονται εκλογές εξπρές τον Αύγουστο. Πρόκειται για αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω αντιδημοκρατική εκτροπή, που έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν για άλλους λόγους. Δε μπορούν να κρύβουν από το λαό τις συνέπειες των Μνημονίων”, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, στο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες.

Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό της διερευνητικής εντολής, λέγοντας ότι “θα την αξιοποιήσω για να δείξω ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης και για να μιλήσουμε με κοινωνικούς φορείς, γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων”.

Από την πλευρα του ο κ. Παυλόπουλος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής κόμματος και του εξήγησε ότι βάσει Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής, εκείνος δικαιούται να λάβει την τρίτη και τελευταία εντολή.

“Αντιδημοκρατική νοοτροπία οι εκλογές – εξπρές”

“Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να σχηματιστεί από αυτή τη Βουλή κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Καταγγέλλουμε τις εκλογές εξπρές που πανε να γίνουν αυγουστιάτικα. Ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να πάμε άρον άρον σε εκλογές μέσα σε λίγες εβδομάδες, για να μην ενημερωθεί ο λαός για τα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους και τα νέα σκληρά μέτρα που θα ψηφιστούν τον Οκτώβριο”, σημείωσε σε δηλώσεις του αμέσως μετά, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και πρόσθεσε:

“Είναι απαράδεκτο, πρόκειται για ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία, για αντιδημοκρατική εκτροπή. Πρέπει να έχουμε εκλογές με άνεση χρόνου.Το νωρίτερο 27 Σεπτέμβρη πρέπει να γίνουν οι εκλογές, όχι ότι είναι επακρής και αυτός ο χρόνος. Να εξαντληθούν τα περιθώρια. που δίνει το Σύνταγμα”.

Αναφερόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, σημείωσε ότι “είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είναι υπεύθυνος να μη συναινέσει σε εκλογές εξπρές. Ο ΠτΔ δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, αλλά του λαού. Έχει ευθύνη να κάνει πρόταση και να βγάλει ΠΔ που θα καθορίζει το νωρίτερο στις 27/9 τις εκλογές και αυτες να διεξαχθούν με δημοκρατικό τρόπο”.

Όπως είπε, θα επιδιώξει επαφές από κοντά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ ζήτησε άνεση χρόνου για να συζητηθεί και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι “με κόμματα που ψήφισαν, στηρίζουν και εφαρμόζουν μνημόνια δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Έχουμε σκληρό πόλεμο με τις μνημονιακές πολιτικές. Τέρμα τα μνημόνια σε αυτή τη χώρα. Δε θα ζήσουμε άλλα τρία χρόνια με βαθύ αντιμνημονιακό χειμώνα.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ