ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεστάλη η ελληνική πρόσκληση στο ΔΝΤ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΝΤ

Απε­στάλη πριν από λίγο όπως επι­βε­βαί­ω­σαν κυβερ­νη­τι­κοί κύκλοι η ελλη­νική επιστολή- πρό­σκληση προς το ΔΝΤ προ­κει­μέ­νου να μεταβεί στην Αθήνα και να ξεκι­νή­σουν οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις.

Πιθα­νό­τατα οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις θα ξεκι­νή­σουν την ερχό­μενη Δευτέρα.

Ωστόσο, κοι­νο­τι­κές πηγές επι­μέ­νουν ότι το θέμα είναι να απο­σα­φη­νι­στεί πώς και με ποιο τρόπο θα γίνο­νται οι έλεγχοι και όχι το τυπικό του θέματος.

Στην επι­στολή η κυβέρ­νηση ανα­φέ­ρει τον ρόλο που ζητά να έχει το Ταμείο, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου των ηγετών του Eurogroup, που προ­βλέ­πει τη συνέ­χιση του χρη­μα­το­δο­τι­κού και του επο­πτι­κού ρόλου του Ταμείου για το σύνολο της διάρ­κειας του νέου ευρω­παϊ­κού προ­γράμ­μα­τος.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με νέο πρό­γραμμα όταν λήξει το υπάρχον πρό­γραμμα του Ταμείου το πρώτο τρίμηνο του 2016, είτε με την αντι­κα­τά­στασή του με ένα νέο πρό­γραμμα που θα συμ­βα­δί­ζει με το τριετές ευρω­παϊκό.

enikonomia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.