ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λ. Αυγενάκης: Θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα συγκροτημένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Συνά­ντηση με τον διοι­κητή Πυρο­σβε­στι­κών Υπη­ρε­σιών Περι­φέ­ρειας Κρήτης Νικόλαο Λαγου­δάκη, με τον διοι­κητή της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης Σταύρο Καλο­γιαν­νάκη, τον διοι­κητή του 4ου Πυρο­σβε­στι­κού Σταθμού Ηρα­κλείου Γιώργο Σταυ­ρα­κάκη, καθώς και στελέχη του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος και της ΕΜΑΚ Ηρα­κλείου πραγ­μα­το­ποί­ησε σήμερα ο γραμ­μα­τέας της ΝΔ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Ηρα­κλείου Λευ­τέ­ρης Αυγε­νά­κης.

Ο κ. Αυγε­νά­κης αφού συζή­τησε με τα στελέχη της ΕΜΑΚ για τα προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζουν επε­σή­μανε: “Η πολι­τική προ­στα­σία είναι εκείνος ο μηχα­νι­σμός, ο οποίος προ­λαμ­βά­νει, προει­δο­ποιεί, παρα­μέ­νει πρώτος στην περί­πτωση που υπάρχει μια φυσική κατα­στροφή. Σήμερα δεν έχουμε μηχα­νι­σμό πολι­τι­κής προ­στα­σίας ουσια­στικό. Μπο­ρούμε να εγγυ­η­θούμε ότι θα εφαρ­μό­σουμε άμεσα ένα συγκρο­τη­μένο σχέδιο Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας.

Επίσης ο κ. Αυγε­νά­κης υπο­γράμ­μισε: “Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, στην ενη­μέ­ρωση, σε ασκή­σεις Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας. Οι δήμοι έχουν μια ευθύνη να εκπαι­δεύ­σουν τους κατοί­κους, για το τι συμ­βαί­νει σε μια περί­πτωση φυσικής κατα­στρο­φής. Η πρώτη μονάδα πολι­τι­κής προ­στα­σίας είναι ο ίδιος ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να είναι ενη­με­ρω­μέ­νος και να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Η χώρα χρειά­ζε­ται επει­γό­ντως ένα σύστημα -όπως το 112- έγκαι­ρης ενη­μέ­ρω­σης των πολιτών για περι­πτώ­σεις φυσικών κατα­στρο­φών. Το 112 είναι πρώτη προ­τε­ραιό­τητα. Δεν υπάρχει καμία δικαιο­λο­γία γιατί δεν λει­τουρ­γεί ήδη”.

Επι­πλέον ο γραμ­μα­τέας ΠΕ της ΝΔ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Ηρα­κλείου διευ­κρί­νισε ότι είναι αδι­καιο­λό­γητο σήμερα στο κομμάτι της πολι­τι­κής προ­στα­σίας να μην έχουμε συστή­ματα έγκαι­ρης προει­δο­ποί­η­σης όταν ξέρουμε ότι πολλά από τα φαι­νό­μενα αυτά είναι άκρως προ­βλέ­ψιμα και γνω­ρί­ζουμε ποιες περιο­χές στην Ελλάδα είναι επιρ­ρε­πείς σε ακραία φαι­νό­μενα. “Θα ανα­λά­βουμε μεγάλες πρω­το­βου­λίες σε επίπεδο πολι­τι­κής προ­στα­σίας, σε επίπεδο έγκαι­ρης προει­δο­ποί­η­σης ώστε να μη χάνουμε ανθρώ­πι­νες ζωές και βέβαια θα ανα­πτύ­ξουμε μια συνεν­νό­ηση με τους αρμό­διους και για την υπο­στή­ριξη των κρί­σι­μων υπο­δο­μών μας”, είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.