Κάτι παραπάνω από μοναδική ήταν η μέρα στο Σύνταγμα και στο 6ο Protergia Athens Street Pole Vault. Εκατοντάδες φίλοι του στίβου βρέθηκαν στην πλατεία και απόλαυσαν έναν από τους καλύτερους αγώνες φέτος στον κόσμο, στο επί κοντώ Γυναικών.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν για μία ακόμη φορά πρωταγωνίστρια, αφού κράτησε την υπόσχεση της και δοκίμασε σε ύψη πανελληνίου ρεκόρ. Η ολυμπιονίκης του Ρίο ήταν νικήτρια με 4,80 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη.

Παράλληλα έδειξε πως ξεπέρασε τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν και δεν της επέτρεψαν να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε. Η Στεφανίδη στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,92 μ., προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, ύψος στο οποίο είχε πολύ καλή δεύτερη προσπάθεια.

Η Στεφανίδη δεν ήταν, όμως, η μόνη που βρέθηκε σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Η Γιάρλισλει Σίλβα αναζωογονήθηκε στην Αθήνα, αφού μετά το 4,50 μ. στη Φιλοθέη ξεπέρασε τα 4,73 μ. στο Σύνταγμα και πέτυχε νέο φετινό ρεκόρ σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της τους τελευταίους μήνες, μετά τα προβλήματα του 2017. Η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος έκανε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα, αφού έχασε στις λεπτομέρειες το 4,73 μ. και την ευκαιρία να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Η Κυριακοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 4,66 μ. και έδειξε για μία ακόμη φορά πως επέστρεψε με υψηλές προσδοκίες. Στην τρίτη θέση μαζί με την αθλήτρια του ροδίτικου συλλόγου ολοκλήρωσε και η Χόλι Μπράντσοου με το ίδιο ύψος.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε η Ελένη Πολακ, που πέρασε πάνω από τα 4,46 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,56 μ., ύψος το οποίο έδειξε πως δεν απέχει από τις δυνατότητες της. Η Πόλακ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,20 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη και συνέχισε με έγκυρα άλματα στα 4,36 μ. και 4,46 μέτρα.  Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Μυρτώ Κασσωτάκη, που ξεπέρασε τα 4,00 μ., που ήταν το αρχικό ύψος του αγώνα. Η νεαρή στη δοκίμασε στα 4,20 μ., όπου θα έχει την ευκαιρία να “νικήσει” στο μέλλον.

Το 6ο Protergia Athens Street Pole Vault διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ρήγα Ευσταθιάδη.

Χαμογελαστή και αισιόδοξη για τη συνέχεια, αλλά και ενθουσιασμένη με την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, εμφανίστηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου, μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήταν μια μοναδική γιορτή, πραγματικά ένας από τους καλύτερους αγώνες στους οποίους έχω πάρει μέρος. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και θεωρώ πως κι εγώ θα μπορούσα να έχω ανέβει ακόμη ψηλότερα αν δεν είχα κάνει κάποια λάθη. Συνεχίζω στους Μεσογειακούς με στόχο το μετάλλιο και νέες μεγαλύτερες πτήσεις. Είμαι καλά και αυτό μου επιτρέπει να σκέφτομαι θετικά για τη συνέχεια”, είπε η αθλήτρια.

Οι αθλήτριες με το τέλος του αγώνα παρέλαβαν τα διπλώματα τους από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλος, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του Ομίλου Μυτιληναίο, Φαίη Χαδιού, και το μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΝΔΑ Βασίλη Μηνούδη, ενώ βγήκαν και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ