ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Κικίλιας: Φθηνότερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 1η Μαΐου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΙΚΙΛΙΑΣ Β

Στις πρω­το­βου­λί­ες που προ­σε­χώς θα εφαρ­μο­στούν θα στη­ρί­ξουν τη με­σαία τάξη, ανα­φο­ρι­κά με τα τα­ξί­δια, ανα­φέρ­θη­κε την Πέμ­πτη (24/04) ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, Βα­σί­λης Κι­κί­λιας.

Συ­γκε­κρι­μέ­να ο υπουρ­γός, μι­λώ­ντας στον ΣΚΑΪ, εκτί­μη­σε ότι από την 1η Μαΐου, θα υπάρ­ξει ανά­σχε­ση στην αύ­ξη­ση των τιμών των ει­σι­τη­ρί­ων και σε κά­ποιες πε­ρι­πτώ­σεις θα υπάρ­ξουν ακόμη και μειώ­σεις.

Στη συ­νέ­χεια, ανέ­φε­ρε ότι, παρά τις αυ­ξή­σεις που έχουν ανα­κοι­νώ­σει οι ακτο­πλοϊ­κές εται­ρεί­ες λόγω αύ­ξη­σης του τέ­λους για το καύ­σι­μο από την ΕΕ, η κυ­βέρ­νη­ση με διά­τα­ξη που έφερε στη Βουλή, μεί­ω­σε ήδη κατά 50% τα λι­με­νι­κά τέλη για όλα τα λι­μά­νια.

«Η πρω­το­βου­λία αυτή, σε συν­δυα­σμό με την πτώση 8-9% στην τιμή του καυ­σί­μου στην πα­γκό­σμια αγορά, εκτι­μά­ται ότι θα κα­λύ­ψουν την όποια δια­φο­ρά», πρό­σθε­σε ο υπουρ­γός.

Σε σχέση με τα τα­χύ­πλοα που δεν αλ­λά­ζουν το μείγ­μα του καυ­σί­μου τους, ο κ. Κι­κί­λιας εκτί­μη­σε ότι θα υπάρ­ξουν κα­λύ­τε­ρες τιμές στα οι­κο­γε­νεια­κά ει­σι­τή­ρια.

«Η αγορά είναι ελεύ­θε­ρη, υπάρ­χει αντα­γω­νι­σμός και ανα­λό­γως οι ακτο­πλοϊ­κές εται­ρεί­ες τη ρυθ­μί­ζουν», είπε.

Μά­λι­στα, ο κ. Κι­κί­λιας ση­μεί­ω­σε ότι: «Τους χει­με­ρι­νούς μήνες πρέ­πει να υπάρ­χει ακτο­πλοϊ­κή σύν­δε­ση των νη­σιών με την ηπει­ρω­τι­κή Ελ­λά­δα».

Πηγή: liberal.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.