Ειδήσεις

Στον “πάγο” πάλι η υδροδότηση επένδυσης στη Μαλώνα-Φραστική αντιπαράθεση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ και τoυ κ. Δ Κούκουλα

Φραστική αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΡ και του επιχειρηματία κ. Κούκουλα.

Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν το αίτημα που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας για υδροδότηση σε περιοχή της Μαλώνας όπου έχει δημιουργήσει σημαντική επένδυση.

«Πράγματι ο κ. Κούκουλας κατέθεσε αίτημα για την υδροδότηση ου ακινήτου του.
Εκεί η ΔΕΥΑΡ δεν έχει δίκτυα. Το αίτημα κατατέθηκε το έτος 2010 στον Καποδιστριακό δήμο Αρχαγγέλου. Ο τότε πρόεδρος κ. Μαστοσαββάκης κάλεσε τον κ. Κούκουλα και τον ενημέρωσε πως πολύ σύντομα θα βάλει το θέμα της υδροδότησης σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τότε ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου.
Τελικά κρίθηκε πως η περιοχή είναι δασική και η επένδυση κρίνεται ασύμφορη λόγω του ύψους της. Ο κ,. Κούκουλας κατέθεσε στην τοπική κοινότητα Μαλώνας το παράπονο ότι δεν εξυπηρετείται . Ουδέποτε κατέθεσε όμως στη ΔΕΥΑΡ αίτημα υδροδότησης. Η επιχείρηση έχει κανονισμό λειτουργίας. Αντί αυτού με ανέφερε για παράβαση καθήκοντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στο υπουργείο Εσωτερικών. Με κάλεσαν για κατάθεση και έδωσα όλα τα στοιχεία. Παρά ταύτα καλέσαμε τον κ. Κούκουλα να έρθει να κάνει αίτηση να καταθέσει τα δικαιολογητικά δηλαδή τοπογραφικά και θα του απαντήσουμε. Δεν κατέστει δυνατό. Σήμερα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ο κ. Νικολός του είπε ότι θα θέλαμε τα δικαιολογητικά και απάντησε να του υποβληθεί το αίτημα εγγράφως. Τον ενημέρωσα με e-mail και ευτυχώς ήρθε απάντηση. Έχουμε συντάξει προϋπολογισμό για έργο επέκτασης ύψους 47.295 ευρώ. Θα εξετάσουμε το αίτημα του και αν συμφωνήσει να συνεισφέρει στην επέκταση του δικτύου πολύ ευχαρίστως να το ικανοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ εξόργισε τον κ. Κούκουλα που δήλωσε πως ουδέποτε έλαβε με κούριερ τα σχετικά έγγραφα που επικαλέστηκε ο κ. Τσίκκης.
«Εδώ ακούστηκαν ανακρίβειες. Δεν με ενόχλησε κανείς και δεν ήρθε κανένα κούριερ. Πως είναι δυνατό να ζητά η ΔΕΥΑΡ 47.000 ευρώ για υδροδότηση στη στιγμή που σε απόσταση 300 μέτρων από την επένδυση υπάρχει δεξαμενή και υδραγωγείο που δεν φροντίσατε να λειτουργήσει. Δεν είναι δυνατό να μου λέτε να φέρω εγώ το νερό. Θα αφήσω την επένδυση και οι 15 εργαζόμενοι της σας ευχαριστούν. Αν νομίζετε πως έτσι θα έρθει ανάπτυξη είστε γελασμένοι. Δεν ζητώ καμία χάρη αλλά τα κεκτημένα.Αξιος ο μισθός σας » , τόνισε ο κ.Κούκουλας.

«Δεν μπορεί να θέλει ο επιχειρηματίας να μην πληρώσει για το έργο», ανταπάντησε ο κ. Τσίκκης.

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι . Ζήτησα να γίνει ενημέρωση για το θέμα», τόνισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Θεωρώ πως ο δήμος δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική της αντέγκλησης με τον όποιο δημότη. Η επιχείρηση πρέπει να βλέπει τα θέματα από τη δική της σκοπιά. Θέλω να διευκολύνω τη διαδικασία. Χρειάζεται να γίνει ένα έργο στην περιοχή όχι τόσο για τον κ. Κούκουλα αλλά για όλους .

Το υδραγωγείο έχει κατασκευαστεί παλαιότερα και δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία. Υπάρχει μια δεξαμενή που μπορεί να αξιοποιηθεί γιατί υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις. Έτσι θα μειωθεί και το πρόβλημα της μειωμένης πίεσης στο Χαράκι», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου