Το Ιερό Νησί της Αποκάλυψης αναμένεται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τον προσεχή Σεπτέμβριο, με κύριο σκοπό την αγιοκατάταξη του γέροντα της Πάτμου Αμφιλόχιου Μακρή αλλά και την αποκατάσταση της ηρεμίας στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα ‘Πατμιακά Χρονικά’ και ρεπορτάζ της Σμαράγδας Μουλιάτη που επικαλείται έγκυρες πηγές:

“Ο Παναγιότατος Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το φθινόπωρο την Πάτμο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά από πολλά χρόνια, ο Παναγιότατος Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το νησί της Πάτμου στην υπαγωγή του Πατριαρχείου το οποίο ευρίσκεται.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης είναι η αγιοκατάταξη του γέροντα της Πάτμου Αμφιλόχιου Μακρή (1889-1970). Η επίσκεψη θα είναι διήμερη και προσδιορίζεται για τον Σεπτέμβριο.

Όπως έχουμε γράψει παλαιότερα στην εφημερίδα μας, τα γεγονότα της προηγούμενης δεκαετίας με το σκάνδαλο για τις παράνομες αγοραπωλησίες οικοπέδων της Ιεράς Μονής που είδαν το φως της δημοσιότητας, δημιούργησαν ένα πολύ βαρύ κλίμα με ‘πολλά αγκάθια’ όπως χαρακτήρισε ο Παναγιότατος τα γεγονότα, που καθιστούνσαν μη ευάρεστη την επίσκεψή του.

Μετά την αλλαγή του ηγουμένου, φαίνεται ότι το κλίμαα εξελίσσεται θετικά και ο Παναγιότατος περιμένει την επίσκεψή του αυτή στο νησί και στο πλήρωμά του με πολύ αγάπη”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ