Ειδήσεις

Συνεχίζει τις περιοδείες ο Μπενέτος Σπύρου

Τα νησιά του Βορείου συγκροτήματος Λέρο και Πάτμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» βρέθηκε στην Λέρο και την Κυριακή στην Πάτμο. Και στα δύο νησιά συναντήθηκε με τους Δημάρχους Μιχάλη Κόλια και Γρηγόρη Στόικο αντίστοιχα οι οποίοι του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα των νησιών τους, γνωστά και στον ίδιο άλλωστε ως εν ενεργεία δημάρχου ενός μικρού νησιού.

Εξάλλου ο κ. Σπύρου είχε συναντήσεις και με υποστηριχτές της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή», οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να είναι μαζί του υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και επαγγελματίες των δύο νησιών με τους οποίους συνομίλησε, ενώ συνάντηση είχε και με τους αλιείς της Λέρου οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Σπύρου και στα δύο νησιά παραχώρησε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις οποίες και επεσήμανε μεταξύ άλλων την σημασία της προώθησης των ζητημάτων που ταλανίζουν τους νησιώτες της περιοχής μας. Προβλήματα τα οποία και ο ίδιος γνωρίζει άριστα ως μικρονησιώτης, εν ενεργεία δήμαρχος για πολλά χρόνια και για τα οποία μπορεί και πρέπει να γίνει η ανατροπή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» στον όρο της νησιωτικότητας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά όσοι αναφέρονται σε αυτήν θα πρέπει και να αντιλαμβάνονται τι είναι και τι συμβολίζει. Τόνισε επίσης ότι προς το παρόν η νησιωτικότητα παρότι αναγνωρίζεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, αυτή υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Η ανατροπή τόνισε ο Μπενέτος Σπύρου πρέπει να γίνει τώρα για να αλλάξουμε το συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης της χώρας μας, να αναγνωριστεί στα νησιά ο σημαντικός ρόλος που παίζουν και να ανατραπεί το μόνιμο «μνημόνιο» στο οποίο βρίσκονται τα νησιά.

Σήμερα ο κ. Σπύρου βρίσκεται στην Σύρο όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της παράταξης στις Κυκλάδες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου