Ειδήσεις

Ο Αντώνης Καμπουράκης στην παρουσίαση του Μουζενίδης Travel

“Το θέμα της έκδοσης Visa, εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της κοινής μας ατζέντας, των προς επίλυση ζητημάτων.

Σας διαβεβαιώνω, πως οι δικές μας προσπάθειες είναι διαρκείς, και επίμονες, προκειμένου να μην πυροβολούμε οι ίδιοι τα πόδια μας”.

Με την πολύ εύστοχη αυτή “ατάκα” ο Αντώνης Καμπουράκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., έδωσε το “στίγμα” της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί, μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος του MOUZENIDIS TRAVEL για το 2014.

Ο πρόεδρος της ΕΞΡ υπογράμμισε με νόημα ότι “… η Ευρώπη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε κάθε βήμα της, διότι η ευημερία της σχετίζεται ευθέως, με τη σχέση στρατηγικού εταίρου, που οφείλει να διατηρήσει με τη Ρωσία.

Εμείς ως Έλληνες ξέρουμε, πως οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Στις δύσκολες στιγμές, για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό, οι ρώσοι φίλοι επισκέπτες, μας έδωσαν μια μεγάλη ανάσα. Κι αυτό το μετράμε και το τιμούμε.

Γι’ αυτό και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου η τουριστική συνεργασία μας, όχι μόνο να μην απειληθεί, ή να δεχθεί το παραμικρό πλήγμα, από τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά να αναδείξουμε το 2014, σε χρονιά ορόσημο, της σχέσης μας”.

Η ομιλία του Αντώνη Καμπουράκη έχει ως εξής:
“Πρώτα απ’ όλα, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση, κι εύχομαι η παρουσίαση του ταξιδιωτικού οργανισμού σας, Mouzenidis Travel Ελλάδα 2014, να αποδειχθεί εξίσου επιτυχημένη με τις προηγούμενες, και να βοηθήσει στο να έχουμε και εφέτος ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα, για τον Ελληνικό και το Ροδιακό Τουρισμό.

Το μήνυμά μας είναι απλό.Η Ρόδος είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές. Είναι ένα ηλιόλουστο και πανέμορφο νησί, με υπέροχες παραλίες, εξαιρετική γαστρονομία, πολιτισμό και δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, καθώς και υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακή υποδομή, σε προσιτές τιμές.

Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Έχει να επιδείξει μοναδικά φυσικά και πολιτισμικά αποθέματα, όπως και μοναδικές συνθήκες φιλοξενίας, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Περηφανευόμαστε πραγματικά για το νησί.

Όμως περηφανευόμαστε ως ξενοδόχοι και για την ποιότητα της δουλειάς μας, και τις επενδύσεις που κάναμε σε αυτήν. Έτσι, η Ρόδος διαθέτει σήμερα, υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, έτοιμες να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, και στον πιο απαιτητικό Ρώσο επισκέπτη.

Αρκεί να σας πω, ότι τα Πεντάστερα (5*) Ξενοδοχεία ανέρχονται πλέον σε παραπάνω από 65. Έχουμε φθάσει στα 160.000 κρεβάτια, ολοκαίνουργια ή πλήρως ανακαινισμένα, υψηλότατων προδιαγραφών, που καλύπτουν κάθε επιλογή και κάθε βαλάντιο.

Παρ’ όλα αυτά, η Ρόδος δεν επαναπαύεται, στον θρόνο της βασίλισσας. Προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο. Εμπλουτίζουμε τις θεματικές διαστάσεις του τουριστικού μας προϊόντος. Ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας, ο ιατρικός και ο ιαματικός τουρισμός, είναι μια νέα βεντάλια επιλογών, στις οποίες επενδύουμε προκειμένου να δώσουμε στους επισκέπτες μας, τη μοναδικότητα της εμπειρίας που αναζητούν.

Με σύγχρονες υπηρεσίες, από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο εξάλλου και είναι, πολύ συχνά Ρωσόφωνο.

Ο τουρισμός στη Ρόδο, βασίζεται πάνω σε μια απλή αρχή: Κάθε επισκέπτης είναι για μας μοναδικός. Όπως επίσης μοναδικούς, θεωρούμε και όλους τους συνεργάτες μας.

Και η αρχή αυτή, βρίσκει την έκφρασή της, πολύ περισσότερο στο Ρώσο επισκέπτη, καθώς Έλληνες και Ρώσοι χαρακτηρίζουμε εαυτούς αδέρφια. Μοιραζόμαστε ομόδοξα θρησκευτικά συναισθήματα, και μας συνδέουν άρρηκτοι πολιτισμικοί και ιστορικοί δεσμοί.

Πάνω σε αυτούς τους σταθερούς πυλώνες, χτίζεται και η σχέση μας, με την τουριστική αγορά της Ρωσίας, και χρόνο με τον χρόνο επιβεβαιώνεται από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό, των Ρώσων πολιτών, που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Ήδη η Ρωσική αγορά βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις (3) πρώτες αγορές-τροφοδότες, του Ροδίτικου τουρισμού.
Kαι αυτό δεν είναι τυχαίο: Ο Ρώσος είναι ο ιδανικός επισκέπτης για τη Ρόδο, και η Ρόδος είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Ρώσο.

Διότι ο Ρώσος επισκέπτης, ξέρει να εκτιμά την ανώτερη ποιότητα της φιλοξενίας του νησιού, έχει αισθήματα, έχει κουλτούρα, έχει ζωντάνια, έχει ψυχή Έχουμε χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, και οφείλουμε να δουλέψουμε από κοινού, για να τη διευρύνουμε, καθώς όλοι συμφωνούμε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια πρωτοβουλιών και δράσεων, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, από τη Ρωσία.

Μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, και ο αριθμός, και η διάρκεια, και η εποχικότητα των κρατήσεων, από τους Ρώσους φίλους μας.

Θέλω λοιπόν και με αυτή την ευκαιρία, να πω ένα μεγάλο, ζεστό, ελληνικό «ευχαριστώ», στους Ρώσους φίλους της Ρόδου, αλλά και στους μοναδικούς συνεργάτες μας, και ιδιαίτερα στον ταξιδιωτικό οργανισμό Μouzenidis Travel.

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, που θα δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια. Και να σας διαβεβαιώσω ότι, ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, είμαστε δίπλα σας, για να ενισχύσουμε και να διευκολύνουμε τις προσπάθειές σας, για ακόμα περισσότερους Ρώσους επισκέπτες, στο νησί μας.

Ασφαλώς, κανένας δρόμος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα.
Το θέμα της έκδοσης Visa, εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της κοινής μας ατζέντας, των προς επίλυση ζητημάτων.

Σας διαβεβαιώνω, πως οι δικές μας προσπάθειες είναι διαρκείς, και επίμονες, προκειμένου να μην πυροβολούμε οι ίδιοι τα πόδια μας. Ο ίδιος προσωπικά έχω κάνει σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, για το θέμα.

Πιέζουμε για να χορηγείται πολύ ευκολότερα & πολύ γρηγορότερα, στους Ρώσους φίλους. Με την διευκόλυνση της Multi Visa, είτε με ετήσια ή 5ετή visa. Έτσι ώστε ακόμη περισσότεροι φίλοι από τη Ρωσία, να επιλέξουν την Ρόδο, για να περάσουν φέτος τις διακοπές τους, στην Ελλάδα, του ήλιου, της θάλασσας, του θεού, της ευλογίας του.

Μας προβληματίζουν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις, και όλες αυτές οι συζητήσεις περί μέτρων και κυρώσεων, με αφορμή τα θέματα περί Ουκρανίας και Κριμαίας. Εμείς λέμε, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε κάθε βήμα της, διότι η ευημερία της σχετίζεται ευθέως, με τη σχέση στρατηγικού εταίρου, που οφείλει να διατηρήσει με τη Ρωσία.

Εμείς ως Έλληνες ξέρουμε, πως οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Στις δύσκολες στιγμές, για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό, οι ρώσοι φίλοι επισκέπτες, μας έδωσαν μια μεγάλη ανάσα. Κι αυτό το μετράμε και το τιμούμε.

Για αυτό και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου η τουριστική συνεργασία μας, όχι μόνο να μην απειληθεί, ή να δεχθεί το παραμικρό πλήγμα, από τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά να αναδείξουμε το 2014, σε χρονιά ορόσημο, της σχέσης μας.

Η ποιότητα, η πολυτέλεια και η μοναδικότητα, της τουριστικής εμπειρίας στη Ρόδο, τώρα είναι προσιτές, σε όλο και περισσότερους φίλους μας από τη Ρωσία, και το γεγονός αυτό μπορεί, και πρέπει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο, το τουριστικό ρεύμα. Ξεκινάμε λοιπόν και αυτή τη σεζόν, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Βάζουμε ψηλά τον πήχη, με τη βεβαιότητα πως θα περάσουμε από πάνω. Εύχομαι κάθε επιτυχία, στο πρόγραμμά σας, Mouzenidis-Ελλάδα 2014.

Καλά ταξίδια, στην Ελλάδα μας, και στην Ρόδο μας
Σας περιμένουμε,
(money-tourism.blogspot)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου