Ειδήσεις

Πολύ σοβαρό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη ΔΕΥΑΡ

Eντονος προβληματισμός επικρατεί στο Δήμο Ρόδου για το θέμα που ανέκυψε με την έκθεση του ΑΣΕΠ για τη ΔΕΥΑΡ.
Ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Στράτο Καρίκη ανέθεσε στον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου τη σύνταξη εισήγησης για το δύσκολο αυτό θέμα.
Όλα δείχνουν πως είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση η δημοτική αρχή για να διορθώσει την κατάσταση και να παραμείνουν στην εργασία τους οι 57 εργαζόμενοι για τους οποίους έγινε η αναφορά από το ΑΣΕΠ.

Το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά περιθώρια για να παραμείνουν στις θέσεις τους οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που μετακινήθηκαν από την πρώην ΔΕΥΑΙ, προβληματίζει πολύ τον κ. Στάθη Κουσουρνά.
Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο της έκθεσης, όπως έγραψε η «δ», έχει προκαλέσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.
«Δήλωσα στο δήμαρχο πως δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το δύσκολο αυτό θέμα. Κρίθηκε πως θα πρέπει να ετοιμάσει εισήγηση η νομική υπηρεσία του Δήμου για να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να κάνουμε τα βήματα που πρέπει», δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Στράτος Καρίκης.
Τον προβληματισμό εντείνει το γεγονός ότι χθες κοινοποιήθηκαν από το ΑΣΕΠ και άλλα έγγραφα που αφορούν εργαζόμενους της επιχείρησης.
«Δεν είναι μόνο η έκθεση, που λάβαμε από το ΑΣΕΠ, κοινοποιήθηκαν στο γραφείο μου και άλλα έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο», δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΑΝΔΩ ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης πως εστάλησαν στο γραφείο του και έγγραφα που αφορούν δύο εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΡ.

«Ο ένας εργαζόμενος της ΔΕΥΑΡ είχε κάνει αρκετές προσφυγές που έφθασαν μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών. Αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης να μας ζητήσει να δώσουμε απαντήσεις για τα ζητήματα που έχουν τεθεί από το συγκεκριμένο εργαζόμενο», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σημειώνεται πως χθες ο κ. Στάθης Κουσουρνάς παρέδωσε στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ κ. Λευτέρη Καρανικόλα την έκθεση του ΑΣΕΠ στην οποία γίνεται αφορά στους 57 εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ.
«Είμαστε και εμείς προβληματισμένοι για όσα αναφέρονται στην έκθεση. Θα πρέπει να μελετήσουμε τα στοιχεία για να δούμε τι έχει συμβεί. Επιδιώκουμε να μάθουμε αν το πρόβλημα αγγίζει μόνο τους 57 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ ή και άλλους. Στην επιχείρηση έχει δημιουργηθεί μετά από αυτό κλίμα αβεβαιότητας», δήλωσε ο κ. Λευτέρης Καρανικόλας και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση του Σωματείου να πληροφορηθούν αν η έκθεση του ΑΣΕΠ αγγίζει και άλλους εργαζόμενους.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το θέμα αυτό που συνταράζει τη ΔΕΥΑΡ. Αν υποθέσουμε πως απολυθούν οι 57 εργαζόμενοι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Η απώλεια τόσων ατόμων θα δημιουργήσει κενό στην επιχείρηση που δύσκολα θα αναπληρωθεί. Με το προσωπικό που έχουμε καλύπτουμε κάπως τις ανάγκες. Αν όμως φύγουν άτομα τι θα γίνει;», αναρωτήθηκε ο κ. Λευτέρης Καρανικόλας.
Σε ερώτηση σχετικά με τα ζητήματα που θα τεθούν στη συνάντηση με το δήμαρχο, ο κ. Καρανικόλας δήλωσε:
«Θα συναντηθούμε αύριο με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και θα συζητήσουμε όλα όσα έχουν συμβεί και τα περιθώρια που υπάρχουν για να μείνουν ή όχι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΡ. Θα ζητήσουμε να ξεκαθαριστεί αν το πρόβλημα αγγίζει και άλλα άτομα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου