Αθλητικά

Παναγιώτης Διακοφώτης: «Η θέση της ΕΠΟ είναι να γίνουν τα πρωταθλήματα»

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 με αφορμή την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους-ποδοσφαιριστές των 10 ομίλων της Γ’ Εθνικής.
Μεταξύ άλλων είπε τα ακόλουθα σε απόδοση του SoccerPlus:
-Για την Γ’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα:
«Η θέση της Ομοσπονδίας είναι να μην διακόψει κανένα πρωτάθλημα, όμως όπως ξέρετε πολύ καλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε τι θα γίνει στον αθλητισμό, είναι άλλοι οι αρμόδιοι. Η θέση που μετέφερα είναι ότι εμείς έχουμε την πρόθεση σαν Ομοσπονδία να βοηθήσουμε την Γ’ Εθνική, αλλά και τα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων να εξελιχθούν και να ολοκληρωθούν. Έχουμε κάνει κάποια πρωτόκολλα τα οποία όμως δεν ξέρουμε αν θα τα δεχθεί η αρμόδια επιτροπή. Αυτό που έχει βγει από την συνάντηση είναι πως έχει ζητηθεί επισήμως και από την Ομοσπονδία και από τον ΠΣΑΠ να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη, αν είναι δυνατόν άμεσα, με το Υπουργείο, να δούμε ποια πρωτόκολλα είναι αποδεκτά κατά την κρίση τους και στην συνέχεια να γίνουν ενέργειες τόσο από εμάς, όσο και από το Υπουργείο για να στηριχθούν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και των Ενώσεων. Πρέπει επίσης να δούμε αν αλλάζει κάτι σχετικά με το πρωτόκολλο που υπήρχε το καλοκαίρι με την θερμομέτρηση και αν χρειάζονται κάποια επιπλέον τεστ να δούμε κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει η Πολιτεία. Η πρόταση η δικιά μου ήταν ότι εφόσον ξέρουμε επίσημα το τι θέλουν οι ειδικοί, να ζητήσουμε στήριξη από την UEFA και την FIFA και να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με δεδομένα πρέπει να έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και το κατά πόσο και πώς δέχεται να ξεκινήσει το οτιδήποτε πέρα από την Super League 1 και 2 που έχει δοθεί ‘’πράσινο φως’’».
-Για τα δεδομένα και τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν:
«Αν παρακολουθείτε τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη, πριν 15 μέρες είχε δηλώσει πως γίνεται προσπάθεια για να ξεκινήσει ο αθλητισμός στις 7/1. Πριν μερικές μέρες είχε πει πως είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρει κατά πόσο μπορεί να δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ για προπονήσεις. Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα. Εμείς ως Ομοσπονδία δεν μπορούμε να πάρουμε μία απόφαση και να πούμε ξεκινάνε τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής ή των Ενώσεων. Έχουμε όμως την διάθεση να κάνουμε ενέργειες και να στηρίξουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αρκεί βέβαια να υπάρχει έστω το ζητούμενο από την επιτροπή. Τι ακριβώς θα χρειαστεί δηλαδή για να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική για αρχή και αν είναι δυνατόν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Πλέον, τα rapid test γίνονται παντού στην Ελλάδα, σε πολλά σημεία από την Πολιτεία, οπότε μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουμε και εμείς να ζητήσουμε από τις Περιφέρειες και τους Δήμους την στήριξή τους για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και των Ενώσεων».
-Για το ενδεχόμενο παράτασης της χρονιάς:
«Σε μία πρώτη ανεπίσημη συζήτηση που κάναμε στην Ομοσπονδία όσον αφορά τα play off ανόδου, αυτά θα πρέπει να αλλάξουν, δεν μπορούν να γίνουν όπως είχαν προβλεφθεί στην προκήρυξη. Το να πούμε ότι θα πάμε μέχρι τον Ιούνιο είναι το πιο εύκολο, αλλά θα πρέπει να δούμε και τα προβλήματα που υπάρχουν στα σωματεία και στους ποδοσφαιριστές. Η Ελλάδα είναι μία τουριστική χώρα, αν όλα πάνε καλά ο κόσμος θα επιδιώξει να δουλέψει πάλι, να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς και όπως καταλαβαίνετε θα είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι τον Ιούνιο θα παίζει η Γ’ Εθνική, ειδικά όταν πρόκειται για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές».
-Για το αν θα ακυρωθεί η χρονιά σε περίπτωση που τελικά δεν ξεκινήσει η Γ’ Εθνική:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή που θα αναλάβει μετά τις εκλογές θα αποφασίσει τι ακριβώς θα γίνει, με την καθοδήγηση της FIFA και της UEFA».
– Για το αίτημα της Super League 2 στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για επανέναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές του νέου έτους:
«Πιστεύω πως θα γίνει αποδεκτό γιατί οι ομάδες έχουν μπει σε μία “φόρμουλα” με τα τεστ και ό,τι άλλο αναφέρει το πρωτόκολλο. Δεν βλέπω τον λόγο να μην ξεκινήσει αρχές του χρόνου. Αυτό πιστεύω.
-Για την παράταση 20 ημερών που ζητήθηκε στην S.L.2 και κατά πόσο είναι εφικτό:
«Αυτό είναι κάτι που πρέπει τεθεί επίσημα και να πει η UEFA/FIFA κατά πόσο είναι δυνατό να παραταθεί το πρωτάθλημα. Μιλάμε για τα μπαράζ ανόδου, όπου η ομάδα που θα είναι από την Super League 1, αλλά και αυτή της δεύτερης κατηγορίας, δεν θα έχουν κάποιον διεθνή ποδοσφαιριστή λογικά, για να τον στερήσουμε από κάποια Εθνική Ομάδα. Μόνο αν η FIFA είναι κάθετη και θέλει ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στις 23 Μαΐου. Γενικά πιστεύω πως πέρυσι την αδικήσαμε την Super League 2. Δεν θα γίνει κάτι αν βοηθήσουμε αυτή την κατηγορία που έχει να παίξει από τον Μάρτιο».
– Για το αν θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ στις 19/1:
«Αυτό έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Πολιτείας, το lockdown και τις απαγορεύσεις μετακίνησης».
– Για τον αν «συνδέονται» οι κατηγορίες της S.L.2 και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων:
«Νομίζω πως αν δοθεί το ‘’πράσινο φως’’ για την Γ’ Εθνική, το ίδιο θα γίνει και για τα πρωταθλήματα των Ενώσεων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου