Πολιτιστικά

Η κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών στο Γυμνάσιο Χάλκης

Μια μοναδική μουσική παράσταση

Με ιδιαίτερη χαρά μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου_Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης” υποδεχτήκαμε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο του σχολείου μας την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα των σημαντικότερων συνθετών της έντεχνης κλασικής μουσικής, μέσα από ένα σχήμα πνευστών και έγχορδων οργάνων. Επίσης, το φημισμένο Μουσικό Σύνολο Αθηνών πρόβαλε και την ελληνική μουσική, εκτελώντας ροδίτικους σκοπούς αλλά και παραδοσιακά ακούσματα.
Στη συνέχεια, μέσα από ένα μουσικό εργαστήριο αναδείχθηκε η παιδαγωγική αξία της μουσικής, οι ιδιαιτερότητες των μουσικών οργάνων καθώς και οι ρόλοι του σολίστα και του μαέστρου. Οι ερμηνευτές των μουσικών οργάνων βοήθησαν τα παιδιά να εκφράσουν τις ιδέες τους μέσω της τέχνης και να αναπτύξουν τη δική τους αισθητική ευαισθησία. Διασκέδασαν και ενέπνευσαν το νεανικό κοινό, το οποίο απελευθέρωσε τα συναισθήματά του.  Μία μικρή μαθήτρια δε δίστασε μάλιστα να αναλάβει τον ρόλο του μαέστρου και να αποσπάσει το πιο θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών της!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου