Ειδήσεις

Διαγωνισμός συγγραφέων της Ιστορίας και Πολιτισμού της Δωδ/σου στη μνήμη του Συμιακού Λογοτέχνη Β. Μοσκόβη

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη του επιφανούς Συμιακού Λογοτέχνη και δωρητή του Δήμου Αθηναίων Βασίλη Μοσκόβη, προκηρύσσει διαγωνισμό για συγγραφείς Ιστορικών, Λαογραφικών, Γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων (συνολικά ή ενός νησιού).
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν εκπονήσει μελέτη με θέμα την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση της Δωδεκανήσου και συγγραφείς που παρουσίασαν σχετικές εκδόσεις κατά τα έτη 2012 – 2014, ώστε να κριθούν από την αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου να γίνει η απονομή του εν λόγω βραβείου σε Ειδική Τελετή την άνοιξη του 2016.
Οι μελέτες μπορούν να υποβληθούν έως 31 Ιανουαρίου 2016 στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, 106 79 Αθήνα), Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης με την ένδειξη «Για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη» ή να αποσταλούν στην πιο πάνω διεύθυνση και ταχυδρομικώς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο «Δωδεκανησικό Σπίτι», στο τηλ. 210 5151541 (Υπεύθυνη κ. Κατερίνα Τσάμη).

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους:
1. Κώστα Αγαπητίδη – Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συμαίων «Ο Πανορμίτης»
2. Μηνά Αλεξιάδη – Καθηγητής Λαογραφίας του Ε.Κ.Π.Α.
3. Σεβαστή Κυπραίου – Μέλος της Ένωσης Συμαίων «Ο Πανορμίτης»
4.Εμμανουήλ Περσελής – Καθηγητής Θεολογικής του Ε.Κ.Π.Α., ο οποίος θα αντικαθιστά σε περίπτωση κωλύματος οποιοδήποτε μέλος της επιτροπής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη από τα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50) ή να την εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα www.opanda.gr.
Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€.

Ο Βασίλης Μοσκόβης δωρητής του Δήμου Αθηναίων παρέδωσε το Δωδεκανησιακό Σπίτι με τις Συλλογές του στο Δήμο Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί από το 1996.
Ο συγγραφέας στο Δωδεκανησιακό Σπίτι παρουσίαζε και αναπαριστούσε διάφορα έθιμα και ζωντανές παραδόσεις της Δωδεκανήσου. Για το λόγο αυτό ο χώρος ονομάστηκε Δωδεκανησιακό Σπίτι και όχι Μουσείο. Από το 1977 καθιερώνει ετήσιο βραβείο για την καλύτερη μελέτη σχετικά με τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου.
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 1996 τη συνέχιση του έργου του Βασίλη Μοσκόβη.
Ανακαίνισε το κτίριο και άρχισε να οργανώνει ειδικές ξεναγήσεις, τόσο στους ενδιαφερόμενους για την επιστημονική μελέτη, όσο και σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τροφοδοτώντας τους νέους μας με λαογραφικά στοιχεία που σιγά-σιγά εκλείπουν, μεταφέροντάς τους αυτούσιο το κλίμα της Δωδεκανήσου.
Σήμερα λειτουργεί και ως Κέντρο Μελετών για τα Δωδεκάνησα.

kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου