Ειδήσεις

Στους άμεσους στόχους για τη δημοτική αρχή Ρόδου Νέα Αγορά και Εθνικό Θέατρο

Αποφασισμένος να βάλει τάξη και στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς είναι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Νίκος Κακούλης.
Ήδη συντάσσεται και ο κανονισμός λειτουργίας που  θα τεθεί σε ισχύ,  αφού εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
«Θα εκπονηθεί μελέτη από την αρμόδια διεύθυνση  που θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα. Πρωτίστως με ενδιαφέρει να μπει τάξη.   Θέλω  να εκλείψει το φαινόμενο των καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης.
Στους στόχους του αντιδημάρχου Πολεοδομικών Εφαρμογών είναι και η ανάδειξη του χώρου που παλαιότερα στέγαζε τη  ψαραγορά.  «Επιδιώκω να αναβαθμιστεί ο χώρος.  Σε αυτόν, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα προβάλλονται για τους Έλληνες και ξένους  εικόνες από την ιστορία του τόπου και του κτιριακού συγκροτήματος», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών δήλωσε πως επιδιώκει και την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου.
«Θα πρέπει να εκπονηθούν ακόμη κάποιες μελέτες. ΠρόθεσΉ μου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015 να γίνει η δημοπράτηση του μεγάλου έργου. Θέλουμε σε δύο τρία χρόνια να τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κακούλης.
Σε ερώτηση σχετικά με την τμηματική αποκατάσταση του κτηρίου ο κ. Γιώργος  Κακούλης δήλωσε ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα γίνει τίποτε.
«Με τον τρόπο αυτό δεν θα προχωρήσει ποτέ το έργο. Καλύτερα είναι να γίνει όλο το έργο. Το Εθνικό Θέατρο  είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της νεότερης ιστορίας της Ρόδου. Στην κατάσταση που είναι σήμερα δεν περιποιεί τιμή για όλους μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.
Χθες ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών ζήτησε  τη βοήθεια του προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτου Παγκά καθώς και των μελών προκειμένου να μπει τάξη και στη Μεσαιωνική Πόλη.
«Θέλησα να έχω τη συνδρομή του προέδρου και των μελών του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας  Ρόδου  σε όλα  τα θέματα που σχετίζονται με τη Μεσαιωνική Πόλη. Θέλουμε να εφαρμόζονται οι κανονισμοί και να έχει την εικόνα που πρέπει το μνημείο. Έχω δηλώσει ήδη πως θα είμαι αυστηρός στο θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να  βοηθήσουμε ώστε  να λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει η Μεσαιωνική Πόλη.  Η προσφορά  είναι ο λόγος που είμαστε στα κοινά», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας  Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς.
Για όλες τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Νέα Αγορά ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης ενημέρωσε  χθες το  δήμαρχο  κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Η  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου σύσκεψη για την  διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας στης Ευρώπης.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον κ., Φώτη Χατζηδιάκο, οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργος Κακούλης, Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος  Αϊβάζης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συναυλιών Φόρμιγξ, κ. Χρήστος Τσενές και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Συζητήσαμε για τις ενέργειες  που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την υποβολή της υποψηφιότητας για τον τίτλο “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”. Έχει ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, θα πρέπει να υποβληθεί η σχετική αίτηση μέσα στις προσθεσμίες»,  εξήγησαν  χθες οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.
Τον τίτλο της   Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 εκτός από τη Ρόδο διεκδικούν ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Τρίπολη ,  το Μεσολόγγι,  το Ναύπλιο,  το Αργος, η Ξάνθη , ο Πειραιάς, η Σπάρτη, η Σύρος και η Χαλκίδα.
Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (Ε.Π.Π.) ξεκίνησε το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη (1983). Αποτελεί «το πλησίασμα των λαών της Ευρώπης». Η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη που κατέκτησε τον τίτλο και έκτοτε το χρίσμα της Ε.Π.Π. έχουν λάβει περίπου 46 πόλεις, με τον αριθμό να αυξάνεται διαρκώς κατά δύο πόλεις κατ’ έτος. Στόχος του θεσμού αυτού είναι ο εορτασμός των πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν και ενώνουν τους Ευρωπαίους. Το 2021 θα αναδεχθεί μια Ε.Π.Π. από την Ελλάδα και μια από την Ρουμανία. Κάθε κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση του διαγωνισμού μεταξύ των πόλεών του. Οι αιτήσεις κοινοποιούνται στην Επιτροπή από το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος. Η επιλογή των δύο πόλεων (μία από κάθε χώρα) θα πραγματοποιηθεί από ευρωπαϊκή ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων. Για την Ελλάδα η προθεσμία συμμετοχής στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, λήγει τον Οκτώβριο του 2015.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου