Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Ρ. για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Κοινοποίηση προς 2η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας

Δε μας φτάνει η τεράστια έλλειψη προσωπικού που δοκιμάζει τις αντοχές μας χωρίς καλοκαιρινή άδεια και ρεπό, τώρα η κυβέρνηση μας δοκιμάζει πόσο θα αντέξουμε ασθενείς και εργαζόμενοι μέσα στον καύσωνα χωρίς κλιματισμό.

Ο καύσωνας είναι προ των πυλών και το νοσοκομείο μας είναι απροετοίμαστο να τον αντιμετωπίσει. Η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μετράει αφίξεις τουριστών στα αεροδρόμια και κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια.

Τα πανηγύρια τους για τα ρεκόρ εισπράξεων από την τουριστική βιομηχανία και η άρνηση τους να αυξήσουν γενναία την χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προκαλεί οργή σ΄ εμάς και τους ασθενείς.

Η ανησυχία μας για τον επόμενο μήνα είναι πολύ μεγάλη. Ήδη η ατμόσφαιρα στις κλινικές και στα τμήματα είναι αφόρητη λόγω έλλειψης κλιματισμού. Ποια θα είναι άραγε η επίπτωση στους βαριά πάσχοντες ασθενείς η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας; Από τους τέσσερις εξωτερικούς πύργους που είναι υπεύθυνοι για την ψύξη του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά μόνο οι δύο και ένας υπολειτουργεί. Οι ενημέρωση που είχαμε από την διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το κόστος επισκευής της βλάβης στους πύργους και το δίκτυο που διανέμει την ψύξη είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που είναι αδύνατο να εξασφαλιστούν από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Επίσης, τα χρήματα για τα φάρμακα των καρκινοπαθών έχουν εξαντληθεί και η διαδικασία επέκτασης της χρηματοδότησης αργοπορεί με τον κίνδυνο να διακοπούν οι θεραπείες των ασθενών με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στην εξέλιξη της θεραπείας και της υγείας τους.

Η κυβέρνηση ενώ επιτρέπει στους ιδιώτες γιατρούς να συνταγογραφούν αντικαρκινικά φάρμακα και να τα προμηθεύονται από τον ΕΟΠΥ, αντίθετα στους γιατρούς του δημόσιου νοσοκομείου δεν επιτρέπεται. Η θεραπεία του ασθενή εξαρτάται από το απόθεμα φαρμάκων του νοσοκομείου. Αυτή η πρακτική είναι καθαρό ότι προωθεί τους καρκινοπαθείς στις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες κερδίζουν από τα πανάκριβα νοσήλια, που καλούνται να πληρώνουν οι ασθενείς.

Συνολικότερα λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού αλλά και της τεράστιας αύξησης των τιμών σε αναλώσιμα ,η οποία πολλές φορές ξεπερνά το 30%, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μια συνεχή κατάσταση ελλείψεων σε μέσα για να μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

Ζητάμε άμεσα :

· Να παρθούν άμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί ο κλιματισμός στο νοσοκομείο.

· Να εξασφαλιστεί ότι δε θα διακοπεί ούτε μέρα, καμία θεραπεία καρκινοπαθή ασθενή ή οποιουδήποτε άλλου ασθενή λόγω έλλειψης φαρμάκων.

· Να αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

· Να οριστεί άμεσα διοικητής/τρια που θα αναλάβει την ευθύνη της επίλυσης όλων των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χαρίλαος Μπαρός Ελένη Αγγέλη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου