Ρεπορτάζ

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων επιχειρηματία κατά της ΡΟΔΩΝ ΑΕ

Για την προσεχή Δευτέρα αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής μετά από αίτηση ενός κατοίκου Ρόδου κατά της υπό εκκαθάριση δημοτικής επιχείρησης «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ ΑΕ» με την οποία ζητά την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής που έχει εκδώσει η καθ’ ης σε βάρος του καθώς και αναστολή εκτέλεσης κάθε πράξης συντηρητικής κατάσχεσης και του τίτλου της εκδοθείσας διαταγής πληρωμής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αίτηση, η «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» εξέδωσε και επέδωσε στην ετερόρρυθμη εταιρεία της οποίας ομόρρυθμος εταίρος είναι ο αιτών την με αριθμό 254/2020 διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία εντέλλεται την καταβολή του ποσού των 40.882,32 ευρώ το οποίο οφείλει ο αιτών από μισθώματα καταστημάτων που μίσθωνε μέχρι τον Μάρτιο 2020 οπότε και έληξε η συμβατική σχέση μεταξύ τους και κατά της οποίας άσκησε ανακοπές.
Ωστόσο η καθ’ ης την 30.6.2021 επέβαλε το μέτρο της συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας όλων των τραπεζικών καταστημάτων για κάθε κατάθεση, αντικείμενο, λογαριασμό κοκ που αφορά χρηματικό αντίκρισμα επ’ ονόματι του αιτούντος, όπως και της επ’ ονόματι της εταιρείας.
Όπως υποστηρίζει ο αιτών, η ανωτέρω πράξη είχε ως αποτέλεσμα και τη συντηρητική κατάσχεση από συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας για την αποδοχή πιστωτικών καρτών μέσω της εγκατάστασης μηχανημάτων πληρωμής ΡΟS. Πράγματι ο ίδιος, όπως διατείνεται, έχει συνάψει τέτοια σύμβαση με μία τράπεζα μέσω της οποίας διενεργούνται πληρωμές προς την επιχείρησή του, όπως και πληρωμές προς ταμεία, Δ.Ο.Υ, και τρίτους.
Έκτοτε, όπως ισχυρίζεται ο αιτών δεν μπορεί να διενεργήσει καμία πληρωμή ηλεκτρονικά από τις καταθέσεις ούτε και οποιαδήποτε είσπραξη μέσω του μηχανήματος POS και η επιχείρησή του κινδυνεύει καθώς έχουν ανασταλεί οι πληρωμές με την ηλεκτρονική μέθοδο και δεν του επιτρέπεται άλλη τέτοια συναλλαγή με άλλον τρόπο για λόγους ελέγχου.
Επειδή, όπως ισχυρίζεται ο αιτών, η συντηρητική κατάσχεση είναι απαράδεκτη και αόριστη ενώ η απαίτηση είναι ανύπαρκτη ως προς την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων και δεν υφίσταται επείγουσα περίπτωση για επιβολή τέτοιου μέτρου, η εταιρεία δε και ο ίδιος υπήρξαν συνεπείς στην καταβολή των μισθωμάτων και σε όλες του τις υποχρεώσεις και θεωρεί αδύνατη την είσπραξη από την καθ’ ης την επί 5ετία ανείσπρακτη απαίτησή της ποσού περίπου 50.000 ευρώ σε μία τουριστική περίοδο και από μία επιχείρηση ήδη πληττόμενη από την πανδημία.
Ετσι ζητά να ανακληθεί η συντηρητική κατάσχεση που επιβλήθηκε εις βάρος του εις χείρας τρίτων τραπεζών και επικουρικά σε περίπτωση απόρριψής του ως άνω μέτρου, να ανασταλεί η πράξη συντηρητικής κατάσχεσης με αντικατάσταση του με εγγυοδοσία ποσού 15.000 ευρώ έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί των ανακοπών του και επιπλέον όλως επικουρικά να ανασταλεί η συντηρητική κατάσχεση που επέβαλε η καθ’ ης ως προς την σύμβαση που διατηρεί για την λειτουργία του μηχανισμού είσπραξης και πληρωμής POS και να απαγορευθεί κάθε πράξη εκτέλεσης.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος Ρόδου κ. Γιώτα Καραμάριου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου