Τοπικές Ειδήσεις

Μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Ρόδου κατά παντός υπευθύνου για… «αυθαίρετη» διάβαση!

Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά άγνωστου δράστη – ών για την δημιουργία διαγραμμίσεων διάβασης επί του οδοστρώματος της Ακτής Μιαούλη, έμπροσθεν καταστήματος εστίασης, υπέβαλε χθες στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.
Το θέμα θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό καθώς άπτεται και της ασφάλειας των οδηγών από την δημιουργία της αυθαίρετης διάβασης και μάλιστα σε στροφή.
Σύμφωνα με την έγκληση που υποβλήθηκε δεν υφίσταται εγκεκριμένη κανονιστική απόφαση (έκδοση Φ.Ε.Κ.) για την διάβαση και δεν έχει χαραχθεί από συνεργείο του Δήμου Ρόδου ούτε κατ’ εντολή της υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ευθεία παράβαση του άρθρου 10 παρ. 8 Ν2696/99 όπως τροπ. με τον Ν. 4530/18 Κ.Ο.Κ..

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Nikolaos Kalikas    23.04.2020 19:49

  Και καλά ολόκληρη εργασία, μιλάμε για δουλειά που θέλει κάποιον σχετικό χρόνο άσε τα σύνεργα που χρειάζεται να έχεις (τελάρο διαγράμησης, μπογιές, ψεκαστήρες, ρολά…κλπ) πρέπει να κλείσεις και την κυκλοφορία εναλλάξ και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,πως στο διάολο κατάφερε καποιος-οι παράνομα και “κρυφά” και χωρίς τη συνδρομή της τροχαίας να κάνει κάτι τέτοιο;;;; Ξέρετε τι λέω εγώ…; η διάβαση έγινε από κανονικό συνεργείο του δήμου με τη συνδρομή της Τροχαίας και επειδή τώρα έχει κριθεί παράνομη για τους δικούς της λόγους δεν ξέρω προφανώς υπάρχει κάποια δικαστική διαμάχη, μας το παίζουν τρελίτσα για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους! Προσωπική μου άποψη έτσι επειδή είμαι φύσιν καχύποπτος και γενικά έχω μάθει να βλέπω πίσω από αυτό που μας δείχνουν!

 • Nikolaos Kalikas    23.04.2020 19:34

  Συγνώμη αλλά είστε όλοι εκτός θεματος,το θέμα δεν είναι αν σωστά μπήκε η διάβαση εκεί που μπήκε αλλά ποιος παρέκαμψε τις νόμιμες διαδικασίες και αυθαίρετα έφτιαξε μια διάβαση χωρίς να μελετήσουν οι αρμόδιες αρχές αν και κατά πόσο πρέπει και είναι ασφαλές να γίνει εκεί! Υπάρχουν ακόμα κάποιοι νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται είτε μας αρέσει είτε όχι! Φαντάσου να περνάς εσύ ή το παιδί σουε τη σιγουριά πως είσαι σε διάβαση και να σε χτυπήσει κάποιος και να σου ζητάει και τα “ρέστα” μετά δικαστικώς (σε περίπτωση που δεν σε σκοτώσει). Να ξέρουμε τι σχολιάζουμε!!!

 • konnore    23.04.2020 16:57

  Κι εγώ που έχω το τυροπιτάδικο πιο κάτω σκέφτομαι να βάλω μια διάβαση, έτσι για να αυξήσω το prestige του μαγαζιού.
  Θα το πω και στον μπάρμπα μου που έχει το επιπλάδικο στο τέλος του δρόμου.
  Ίσως να βάλω και μια στάση λεωφορείου, θα κάνω και μεγαλύτερο τζίρο.

 • Νικόλ    23.04.2020 16:20

  Ας αναρωτηθεί ο Δήμος για ποιους λόγους δημιουργήθηκε η διάβαση πριν προχωρήσει σε μηνύσεις. Μήπως κρίθηκε απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα?

 • Vaso    23.04.2020 16:11

  Η διάβαση που δημιουργήθηκε θα βοηθήσει έστω και λίγο στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα ατυχήματα σε αυτό το σημείο…Πρόκειται για καθημερινό πρόβλημα διότι δεν πάρχει καθόλου ορατότητα,με αποτέλεσμα η ζωή των ανρθωπών που διασχίζουν το δρόμο να μπαίνει σε κίνδυνο!!!

 • Ευτυχία    23.04.2020 15:08

  Προτιμούν να γίνονται ατυχήματα;Καλύτερα η δημιουργία διάβασης!!

 • Michail Zannettos    23.04.2020 15:02

  Σωστή η απόφαση για τη δημιουργία διάβασης..Πολύ επικίνδυνο το σημείο λόγω έλλειψης ορατότητας!

 • Zoe    23.04.2020 14:28

  Συμφωνώ και γω ,διότι το καλοκαίρι συνέβη και ένα ατύχημα με μια γουρούνα που περνώντας δεν είδε τον πεζό που διέσχιζε το δρόμο και τελικά η γουρούνα αναποδογύρισε .

 • Fay    23.04.2020 14:12

  Σωστή η απόφαση για την διάβαση διότι κάθε καλοκαίρι γίνονται ατυχήματα λόγω της έλλειψης ορατότητας από την συγκεκριμένη στροφή..

 • Θέμης    23.04.2020 13:18

  φέτος θα περνάνε την διάβαση οι ιδιοκτήτες του καταστήματος μόνο…… του χρόνου πρώτα ο Θεός να την ξαναβάψουν…….

 • Kwstas    23.04.2020 12:43

  Που είναι αυτό το μαγαζί πρώτη φορά το βλέπω πολύ ωραίο και με τα ξύλα μπράβο στον ιδιοκτήτη!!

 • Γιάννης    23.04.2020 11:40

  Κοιτάξτε και λίγο τι γίνεται στην Ιξιά, ιδιαίτερα πλησίον του Miramare Beach Hotel . Υπάρχουν και εκεί αυθαίρετες διαβάσεις…

Σχολιασμός άρθρου