Ειδήσεις

Είναι αδιόρθωτος

Αφωνους έχει αφήσει τους πάντες με την εν γένει συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό, προς πολύ κόσμο, ο μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμενος ως «καλό παιδί» κ. Στράτος Καρίκης. Ιδιαιτέρως στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, κάνουν το σταυρό τους, το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Χθες σχολιάσαμε από τις στήλες αυτές ότι ο κ. Στράτος Καρίκης, την επομένη της δημοσιοποίησης της επαίσχυντης ανακοινώσεως του «γραφείου τύπου» του, με την οποίαν χαρακτήριζε «μαϊμού», τη δημοσκόπηση της πιο έγκυρης και σοβαρής εταιρείας «Μetron Analysis» μας «βομβάρδιζε» όλους με τηλεφωνήματα και μηνύματα ότι «δεν τον έκφραζε η ανακοίνωση» και ότι ήθελε να συναντηθούμε για να ζητήσει «συγγνώμη».

Στη συνέχεια ο ίδιος αλλά και μέσω τρίτων δήλωνε με τρόπο κατηγορηματικό ότι θα ζητούσε δημοσίως συγγνώμη και ότι θα εξέδιδε και ανακοίνωση με την οποίαν θα ελάμβανε αποστάσεις από την ανακοίνωση, διαχωρίζοντας τη θέση του.

Τελικά τίποτα δεν έκανε απ’ αυτά. Είναι προφανές ότι ήθελε «εν κρυπτώ και παραβύστω» να εκφράσει την λύπη του, αλλά δημοσίως να αφήσει να αιωρείται η κατάπτυστη ανακοίνωση.

Εμμένει προφανώς στη λάσπη γι’ αυτό και θα κληθεί να λογοδοτήσει, γιατί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης. Σήμερα τον αφήνουμε απλώς στην κρίση του ροδιακού λαού, υπενθυμίζοντας, ότι ο άνθρωπος αυτός διεκδικεί την ψήφο μας. Ενας άνθρωπος που πετά στο καλάθι των αχρήστων κυρίαρχες ηθικές αξίες και δείχνει ότι άγεται και φέρεται αδύναμος να εκφράσει προσωπική άποψη.

Είχαν γραφεί τα σχόλια αυτά όταν εκδόθηκε ανακοίνωση της παρατάξεως Καρίκη, που προσπαθεί να ξεφύγει, με άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε. Δεν μας ικανοποιεί η ανακοίνωση.

Δεν ζητά συγγνώμη για το ολίσθημα, ούτε και ανακαλεί τον χαρακτηρισμό «μαϊμού».
Πρόκειται απλώς για μια… διπλωματική υπεκφυγή.

Νέα έκδοση Καρίκη για την δημοσκόπηση
Από την παράταξη “ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ” του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου κ. Στράτου Καρίκη, εκδόθηκε σήμερα το πρωί το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία “Metron Analysis” για λογαριασμό της εφημερίδας “η δημοκρατική της Ρόδου”, όπου και είδε το φως της δημοσιότητας, περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης από όλους όσοι διεκδικούν τον Δήμο Ρόδου στις εκλογές του Μαΐου, αλλά και όλους τους άλλους που ασχολούνται με τα κοινά πράγματα του τόπου μας.

Ανεξάρτητα από την καθιερωθείσα αντίληψη για τις δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή αποτελούν «φωτογραφία των τάσεων της κοινής γνώμης την ώρα της πραγματοποίησής της», η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, πέραν της αξιολόγησης των ποσοστών πρόθεσης ψήφου των πολιτών που δικαιούνται να κάνει ο καθένας, το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας, δείχνει να στέκεται απρόθυμα απέναντι στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Δεν μπορεί να παραγνωρισθεί από κανέναν το γεγονός ότι το σύνολο εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, ή δεν θα ψηφίσουν, ή θα ρίξουν άκυρο-λευκό προσεγγίζει το 40% των ψηφοφόρων της Ρόδου. Το ποσοστό αυτό είναι εξόχως ανησυχητικό και καταγράφεται πρώτη φορά, τουλάχιστον για τα δεδομένα του νησιού μας.

Αυτή η αντικειμενική, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, εκτίμηση αποτελεί καμπανάκι για όλους και ειδικά για εμάς που διεκδικούμε την ψήφο των εν λόγω συμπολιτών μας. Ως εκ τούτου έχουμε υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ερχόμενοι σε άμεσο διάλογο με τους συμπολίτες μας, ώστε ο καθένας με τα επιχειρήματά του, να ενεργοποιήσει όλες τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες και να τους πείσει ότι η υπόθεση της διοίκησης του Δήμου δεν αποτελεί μονοπώλιο εκείνων που θέλουν να την αναλάβουν, αλλά του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας.

Όσον αφορά προηγούμενη ανακοίνωση της παράταξής μας, η ξεκάθαρη θέση μας, μας επιβάλει να γνωρίσουμε ότι ουδέποτε συνδέσαμε τη δήλωσή μας για πρώιμα, δυσμενή και σε βάρος μας σχόλια συγκεκριμένων στελεχών της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διενεργηθείσα δημοσκόπηση με την έγκυρη, αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση της εφημερίδας “η δημοκρατική της Ρόδου”. Αυτό άλλωστε ήταν απόλυτα σαφές στην ανακοίνωσή μας.

Η πρώτη έκδοση Καρίκη για τη δημοσκόπηση
Αισθανόμαστε την ανάγκη, απαντώντας σε συνεχή, δημόσια, κατευθυνόμενα σχόλια υπό δημιουργία δημοτικής παράταξης και πολύ μικρής μερίδας στελεχών της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, να γνωρίσουμε στους συμπατριώτες μας τα εξής:

1) Δεν αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες-τα οποία γιατί άραγε είναι γνωστά στη Ρόδο πριν καν ολοκληρωθεί η δημοσκόπηση-και βέβαια εκφράζουν ευσεβείς πόθους λίγων.
2) Εκφράζουμε το ερώτημα γιατί μόνο δύο στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας διαφημίζουν ήδη εδώ και πολλές ημέρες πριν την έναρξη της δημοσκόπησης τα θετικά στοιχεία για υποψήφιο δήμαρχο που αυτοί δημόσια προτιμούν καθώς και τη δήθεν τους υπεροχή έναντι της παράταξής μας;

Εμείς δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε αδιαπραγμάτευτα και δυναμικά ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που συναντάμε στο δρόμο μας και με μοναδικό στόχο την πραγμάτωση του οράματός μας για τη Ρόδο μας και με κίνητρο την αγάπη που εισπράττουμε από τους συμπολίτες μας, η οποία ήδη απλώνεται σε όλο το νησί, μακριά από κόμματα, πολιτικά χρώματα και διαχωριστικές γραμμές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΚΛΟΤΣΟΣ    27.03.2014 16:05

    ΚΑΡΙΚΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ,,,Ο ΧΑΤΖΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ,,,

  • ΒΑΚΧΙΟΣ    27.03.2014 16:04

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΠΑΤΖΗ

  • στρατο    23.03.2014 18:12

    μην ασχολεισε

Σχολιασμός άρθρου