Ειδήσεις

Κικίλιας για κοροναϊό: Αναμένουμε τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε αν χρειασθεί να ληφθούν και στη χώρα μας μέτρα για τον κοροναϊό

Ουπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που συναντήθηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο σε θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχολεί την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ο κ.Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία καθώς όπως είπε: «Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ξανασυνεδριάζει σήμερα και αυτές τις αποφάσεις και οδηγίες θα ακολουθήσουμε. Επαναλαμβάνω, με ψυχραιμία, με σύνεση, με ηρεμία και με ένα σχέδιο τέτοιο, το οποίο ενδεχομένως να έχει ξαναεφαρμοστεί και στο παρελθόν και θα εφαρμοστεί και τώρα».

Ο υπουργός Υγείας πάντως έκανε αναφορά και σε θέματα ενημέρωσης για τον κοροναϊό τονίζοντας ότι θα πρέπει να μιλούν και να ενημερώνουν μόνο οι ειδικοί επιστήμονες όπως οι λοιμωξιολόγοι.

«Όμως, επειδή βλέπω ότι είναι ένα θέμα το οποίο ενδιαφέρει και το οποίο έχει να κάνει και με τη Δημόσια Υγεία, τονίζω ξανά ότι επειδή ακούω και βλέπω να μιλούν πολλοί, καλό είναι για αυτά τα θέματα να μιλούν οι επιστήμονες που έχουν και την ειδική τεκμηρίωση και την επιστημονική επάρκεια για να συμβουλεύσουν τους Έλληνες. Έχουμε εξαιρετικούς λοιμωξιολόγους στη χώρα, τους ακούω και έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά μέχρι τώρα».

Η Επίτροπος Υγείας

Η Επίτροπός Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πλευρά της σημείωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε. αλλά και με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το θέμα του κοροναϊού, ενώ πρόσθεσε: «Ο Π.Ο.Υ ξανασυνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει αν πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα και τι μέτρα. Χωρίς σωστή πληροφόρηση και στοιχεία δεν προχωρούμε σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σύσταση, δεν υπάρχουν κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμείς, είμαστε σε πολύ τακτική επαφή με όλα τα κράτη-μέλη για να υπάρχει και συντονισμός και μια σωστή επικοινωνία. Δεν είναι αυτή τη στιγμή η ώρα να δημιουργούμε οποιονδήποτε πανικό και άγχος. Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της σύσκεψης του Π.Ο.Υ. και αν χρειαστεί, σαν Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξαναενημερώσουμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου