ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα εμπλοκή στην εργολαβία αποκατάστασης της Ροδιακής Επαυλης

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
Ροδιακή Έπαυλη

Και νέα εμπλο­κή ση­μειώ­θη­κε στην εκτέ­λε­ση του έργου της απο­κα­τά­στα­σης του κτη­ρί­ου της Ρο­δια­κής Επαυ­λης καθώς για λό­γους που δεν έχουν διευ­κρι­νι­σθεί ο πρώ­τος λο­γα­ρια­σμός μι­κρο­πο­σού, για την σπου­δαιό­τη­τα της ερ­γο­λα­βί­ας, που υπο­βλή­θη­κε την 19η Οκτω­βρί­ου 2020 και εγκρί­θη­κε την 20η Νο­εμ­βρί­ου 2020 πα­ρα­μέ­νει απλή­ρω­τος.

Η ανά­δο­χος, όπως ανα­φέ­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες, κα­τέ­βα­λε το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα προ­σπά­θεια για την τα­κτο­ποί­η­σή του που απέβη άκαρ­πη, με απο­τέ­λε­σμα να έχει ήδη κι­νή­σει την δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής και νέας δή­λω­σης δια­κο­πής του έργου!

Θυ­μί­ζου­με ότι με από­φα­ση που εξέ­δω­σε η Διεύ­θυν­ση Με­σαιω­νι­κής Πόλης και Μνη­μεί­ων την 10η Μαρ­τί­ου 2020 απορ­ρί­φθη­κε η υπο­βλη­θεί­σα από την εται­ρεία “ΑΝΑΞ” δή­λω­ση δια­κο­πής ερ­γα­σιών στην Ρο­δια­κή Επαυ­λη.

Σύμ­φω­να με το έγ­γρα­φο που υπο­γρά­φει ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης κ. Γε­ώρ­γιος Χα­τζά­κης ο λόγος τον οποί­ον ανα­φέ­ρει ο ανά­δο­χος πλέον δεν υφί­στα­ται και οι ερ­γα­σί­ες μπο­ρούν να εκτε­λε­στούν κα­νο­νι­κά.

Θυ­μί­ζου­με ότι η εται­ρεία “ΑΝΑΞ”, η οποία έχει ανα­λά­βει την απο­κα­τά­στα­ση του κτη­ρί­ου της “Ρο­δια­κής Έπαυ­λης”, με ει­δι­κή δή­λω­σή της προς την Διεύ­θυν­ση Με­σαιω­νι­κής Πόλης και Μνη­μεί­ων Δήμου Ρόδου, έκανε γνω­στό ότι δια­κό­πτει τις ερ­γα­σί­ες, με υπαι­τιό­τη­τα του φορέα κα­τα­σκευ­ής και του κυ­ρί­ου του έργου.

Ανέ­φε­ρε ει­δι­κό­τε­ρα τα εξής:

«Με την πα­ρού­σα σας δη­λώ­νου­με ότι δια­κό­πτου­με τις ερ­γα­σί­ες εκτέ­λε­σης του έργου «Απο­κα­τά­στα­ση κτη­ρί­ου Ρο­δια­κής έπαυ­λης».

Η δια­κο­πή αυτή οφεί­λε­ται σε απο­κλει­στι­κή υπαι­τιό­τη­τα του φορέα κα­τα­σκευ­ής και του κυ­ρί­ου του έργου, όπως εκτί­θε­ται λε­πτο­με­ρώς κα­τω­τέ­ρω.

Την 4/12/2019 υπε­γρά­φη η σύμ­βα­ση κα­τα­σκευ­ής του έργου με­τα­ξύ του Δήμου Ρόδου και της ΑΝΑΞ ΙΔΙΩ­ΤΙ­ΚΗ ΚΕ­ΦΑ­ΛΑΙΟΥ­ΧΙ­ΚΗ ΕΤΑΙ­ΡΕΙΑ, η οποία έλαβε αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου 2/66762.

Την 19/12/2019 υπο­βά­λα­με το χρο­νο­διά­γραμ­μα κα­τα­σκευ­ής έργου με αί­τη­σή μας, η οποία έλαβε αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου 2/69889.
Την 19/12/2019 υπο­βά­λα­με αί­τη­ση με την οποία ζη­τού­σα­με την απο­μά­κρυν­ση από το χώρο του έργου την υπη­ρε­σία της βι­βλιο­θή­κης του Δήμου Ρόδου και κάθε υλι­κού που πα­ρε­μπο­δί­ζουν την εκτέ­λε­ση του έργου προ­κει­μέ­νου να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η έναρ­ξη των ερ­γα­σιών σύμ­φω­να με το χρο­νο­διά­γραμ­μα, η οποία έλαβε αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου 2/69894.

Στις 8/1/2020 μας κοι­νο­ποι­ή­σα­τε την υπ’ αριθ. 2/627 από­φα­ση ορι­σμού επι­βλε­πό­ντων του έργου.
Η υπαι­τιό­τη­τα που απο­δί­δε­ται στο φορέα κα­τα­σκευ­ής και στον κύριο του έργου, η οποία προ­κα­λεί τη δια­κο­πή των ερ­γα­σιών είναι η μη απο­μά­κρυν­ση από το χώρο του έργου της υπη­ρε­σί­ας της βι­βλιο­θή­κης του Δήμου Ρόδου και κάθε υλι­κού που πα­ρε­μπο­δί­ζει την εκτέ­λε­ση του έργου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟ­ΓΟΥΣ ΑΥ­ΤΟΥΣ
ΔΗ­ΛΩ­ΝΟΥ­ΜΕ
ότι δια­κό­πτου­με από σή­με­ρα και εφε­ξής τις ερ­γα­σί­ες του έργου «Απο­κα­τά­στα­ση κτη­ρί­ου Ρο­δια­κής έπαυ­λης» σύμ­φω­να με το άρθρο 152 παρ. 9 Ν. 4412/2016».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.