Ειδήσεις

Το Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος

Ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Νότια Ρόδο, αλλά θα αποτελεί και χώρο πολλαπλών χρήσεων για ολόκληρη την περιοχή, εγκαινιάστηκε χθες (Δευτέρα) από το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Στα εγκαίνια του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλης, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανόλης Σαββής.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.518.925,89 ευρώ, και πρόκειται για ένα σύγχρονο διώροφο κτήριο που κατασκευάστηκε σε ακίνητο 27 στρεμμάτων με συνολική δόμηση 2,634,36 τ.μ. Το σχολείο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως 12θέσιο ενώ στο ξεκίνημα της λειτουργίας του θα λειτουργήσει ως 9θέσιο.
«Στόχος, δήλωσε ο δήμαρχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής και η λειτουργία μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τον πληθυσμό του νησιού.
Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε από καρδιάς τη Μητρόπολη Ρόδου η οποία διέθεσε το ακίνητο για την κατασκευή του έργου καθώς και τους κ.κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, Μανόλη Σαββή και Στάθη Κουσουρνά που επί των ημερών τους στον α΄ και τον β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης συνέβαλαν ώστε να κατασκευαστεί το σχολείο.
«Τα παιδιά είναι το μέλλον και με το δεδομένο αυτό είμαστε ικανοποιημένοι που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και τον κυκεώνα τον γραφειοκρατικό, λίγο καιρό πριν θεμελιώσαμε ένα ακόμη δημοτικό σχολείο στον Αρχάγγελο οι εργασίες στο οποίο προχωρούν ενώ είναι έτοιμος να λειτουργήσει και ο βρεφονηπιακός σταθμός στην Πυλώνα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου