ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊος (14 – 20 Νοεμβρίου 2022): 409 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID-19

57 στην Π.Ε. Καρ­πά­θου – 133 στην Π.Ε. Κα­λύ­μνου – 119 στην Π.Ε. Κω

Την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς κα­τα­γρά­φη­καν 53.800 κρού­σμα­τα COVID-19 (5.157 ανά εκατoμμύ­ριο πλη­θυ­σμού: -4% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή) εκ των οποί­ων οι επα­να­λοι­μώ­ξεις αφο­ρούν το 27% των λοι­μώ­ξε­ων. Ο συ­νο­λι­κός αριθ­μός των λοι­μώ­ξε­ων από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας ανέρ­χε­ται σε 5.360.506 εκ των οποί­ων 52.1% γυ­ναί­κες.

Τo για την επι­κρά­τεια βάσει των κρου­σμά­των εκτι­μά­ται σε 0.87 (95% ΔΕ: 0.75 – 0.95).

Το σύ­νο­λο των ει­σα­γω­γών, στα νο­σο­κο­μεία της επι­κρά­τειας, την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς ήταν 1.356 ασθε­νείς (7μερος μ.ό.: 194, 5% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή), ενώ το σύ­νο­λο των εξι­τη­ρί­ων ανέρ­χε­ται σε 1.148 ασθε­νείς (7μερος μ.ο.: 164, 0% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή).3 Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νο­ση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι μέχρι τέλος της εβδο­μά­δας ανα­φο­ράς είναι 89 (71.9% άν­δρες) με διά­με­ση ηλι­κία 76 έτη και το 98.9% να έχει υπο­κεί­με­νο νό­ση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς κα­τα­γρά­φη­καν 147 θά­να­τοι ασθε­νών COVID-19 (14 ανά εκα­τομ­μύ­ριο πλη­θυ­σμού: 23% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή) εκ των οποί­ων οι 22 (15%) απε­βί­ω­σαν μετά την πα­ρέ­λευ­ση του­λά­χι­στον 29 ημε­ρών από την ημε­ρο­μη­νία ερ­γα­στη­ρια­κής επι­βε­βαί­ω­σης της λοί­μω­ξης COVID-19, ενώ από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κα­τα­γρα­φεί συ­νο­λι­κά 34.178 θά­να­τοι, με το 96.1% είχε υπο­κεί­με­νο νό­ση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Η διά­με­ση ηλι­κία των κρου­σμά­των είναι 39 έτη, ενώ η διά­με­ση ηλι­κία των θα­νό­ντων είναι 80 έτη.

Την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς, το πο­σο­στό θε­τι­κό­τη­τας ήταν 7,97% σε σύ­νο­λο 674.813 ερ­γα­στη­ρια­κών ελέγ­χων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταη­μέ­ρου να είναι 96.402 δείγ­μα­τα (-2% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή). Από την 1η Ια­νουα­ρί­ου 2020 μέχρι 20 Νο­εμ­βρί­ου 2022 , στα ερ­γα­στή­ρια που διε­νερ­γούν ελέγ­χους για τον SARS-CoV-2 και που δη­λώ­νουν συ­στη­μα­τι­κά το σύ­νο­λο των δειγ­μά­των που ελέγ­χουν, έχουν συ­νο­λι­κά ελεγ­χθεί 13.130.641 (7μερος μ.ό.: 9.345, -10% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή) κλι­νι­κά δείγ­μα­τα ενώ από Μο­νά­δες Υγεί­ας και Κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ που διε­νερ­γούν ελέγ­χους Rapid Ag έχουν ελεγ­χθεί 86.506.648 δείγ­μα­τα (7μερος μ.ό.: 87.057, -1% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή).

Tην εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 856 δρά­σεις δειγ­μα­το­λη­πτι­κών ελέγ­χων από τις Κι­νη­τές Ομά­δες Υγεί­ας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποί­ες διε­νερ­γή­θη­καν 56.851 έλεγ­χοι Rapid Ag και ανευ­ρέ­θη­καν 8.220 θε­τι­κά (14%).

Στο Πί­να­κα  πα­ρου­σιά­ζε­ται τo σύ­νο­λο των κρου­σμά­των, η επί­πτω­ση ανά 100.000 πλη­θυ­σμού καθώς και η εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των COVID-19 ανά πε­ρι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς σε σύ­γκρι­ση με την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.