Ρεπορτάζ

Το «ανθρώπινο πρόσωπό» του έδειξε ξανά το Ειρηνοδικείο Ρόδου

Το ανθρώπινο πρόσωπό του έδειξε γι ακόμη μια φορά το Ειρηνοδικείο Ρόδου ρυθμίζοντας τις οφειλές δύο ημεδαπών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικά προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την υπ’ αρίθμ. 151/2019 απόφαση του διατάσσει την προσωρινή απαλλαγή μιας ημεδαπής από τα χρέη της προς τις πιστώτριες τράπεζες για χρονικό διάστημα 18 μηνών.
Η αιτούσα γεννήθηκε το έτος 1970, είναι άγαμη και έχει αποκτήσει ένα τέκνο. Είναι άνεργη τα τελευταία τουλάχιστον πέντε έτη και εγγεγραμμένη στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.. Η μακροχρόνια ανεργία της οφείλεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Έχει δε κριθεί δυνάμει απόφασης της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ Ρόδου ανάπηρη.
Λόγω των μηδενικών εισοδημάτων της και της ως άνω αναπηρίας της, είχε περιληφθεί στον κατάλογο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς επίσης ήταν δικαιούχος δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστου. Επιπλέον, είναι επιφορτισμένη με την ανατροφή του ανήλικου υιού της, καθώς ο πατέρας του, τους έχει εγκαταλείψει.
Τα ετήσια εισοδήματά της είναι μηδενικά. Σε χρόνο προγενέστερο του έτους είχε αναλάβει από συμβάσεις πιστωτικών καρτών οφειλές 8.627,43 ευρώ.
Επιπροσθέτως, στερείται κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Το ίδιο δικαστήριο με την υπ΄ αρίθμ. 154/2019 απόφαση του ρυθμίζει τα χρέη ενός ημεδαπού επί 36 μήνες, ορίζοντας μηνιαία καταβολή ποσού 100ευρώ συνολικά, συμμέτρως καταβαλλόμενου προς τις πιστώτριες τράπεζες.
Ο αιτών, ηλικίας 38 ετών, είναι άγαμος και άνεργος. Προγενέστερα από το έτος 2006 έως και το τέλος Ιουλίου 2014 διατηρούσε στην πόλη της Ρόδου ατομική επιχείρηση λιανικού εμπορίου, την οποία αναγκάστηκε να διακόψει τον Ιούλιο του 2014 λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Έκτοτε δεν κατάφερε να ανεύρει κάποια σταθερή εργασία για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του και αναγκάζεται να εργάζεται περιστασιακά σε διάφορες εργασίες κυρίως οικοδομικές, με αποτέλεσμα να μην έχει σταθερό εισόδημα.
Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Διαμένει με τους γονείς του, σε μισθωμένη κατοικία στη Ρόδο, οι οποίοι και καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσής του κατά το μεγαλύτερο μέρος τους.
Ο αιτών είχε αναλάβει δάνεια ύψους 85.898,07, 16.493,21, 8.635,94 και 5.428,29 ευρώ.
Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία παρά μόνο ένα αυτοκίνητο έτους πρώτης κυκλοφορίας 2002, με εκτιμώμενη εμπορική αξία 2.000 ευρώ, το οποίο δεν κρίνεται πρόσφορο προς ρευστοποίησης.

Τις υποθέσεις χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Ταμπάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου