Αθλητικά

Ποδηλατικός Όμιλος Κω: Η προκήρυξη του διασυλλογικού αγώνα «KOS MTB XCO & XCC RACE»

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας και XCC, με την επωνυμία «KOS MTB XCO & XCC RACE», σε οκτώ ηλικιακές κατηγορίες.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Το Σάββατο θα λάβει χώρα στην πανέμορφη τοποθεσία του δάσους της Τσουκαλαριάς με κυκλική διαδρομή στα μονοπάτια γύρω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και για τις μεγάλες κατηγορίες περιμετρικά σε τεχνική κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό την εκκλησία. Την Κυριακή θα τρέξουμε στο κέντρο της πόλης , στο πλακόστρωτο με σκαλοπάτια στο τεχνικό σιρκουί που απολαύσαμε τις προηγούμενες δύο χρονιές με τους διεθνείς και διασυλλογικούς αγώνες ΜΤΒ.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν το δάσος της Τσουκαλαριάς και τον ασφάλτινο δρόμο που συνεχίζει προς το βουνό, να είναι κλειστός για την κυκλοφορία από την 13:00 μέχρι τις 16:00 με διαστήματα που θα μπορούμε να επιτρέψουμε την κυκλοφορία. Την Κυριακή η Βασιλέως Παύλου και η Ιπποκράτους θα είναι κλειστή προς την κυκλοφορία από τις 9:30 έως τις 12:30 για τις ανάγκες του αγώνα.
Το οριστικό πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί με το πέρας των συμμετοχών την Δευτέρα 26/10.
Αναλυτικά η προκήρυξη:
«Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω διοργανώνει διήμερους διασυλλογικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας XCO και XCC, με την επωνυμία ‘’KOS MTB XCO&XCC RACE’’.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, αντίστοιχα.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι και SPORTIVE σε ηλικιακά γκρουπ.
Πρόγραμμα αγώνων:
Σάββατο 31/10/2020
11:30 Άνοιγμα Γραμματείας
• 13:00 XCC Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (15′)
• 13:20 XCC Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20′)
• 13:45 Απονομές αγώνων XCC
• 14:00 XCO Παίδες και Κορασίδες (50’) 14:02 Παμπαίδες και Παγκορασίδες (40’)
• 15:00 XCO Άνδρες (90’), Έφηβοι (75’) και Sportive 17+ (75’)
• 17:00 Απονομές αγώνων XCO
• Διαδρομή: Η διαδρομή στο XCC είναι απόσταση 830μ. και η διαδρομή του XCO είναι 6χλμ. Η τοποθεσία Εκκίνησης/τερματισμού είναι στην Παναγία Τσουκλαριά.
Κυριακή 1/11/2020
• 8:30 Άνοιγμα Γραμματείας
• 09.40 XCC Sportive Αγόρια – Κορίτσια 8-14ετών (10’)
• 10.00 XCC Μίνι Mικρά Αγόρια – Κορίτσια (15’)
• 10.20 XCC Μίνι Mεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
• 10:45 Απονομές Sportive και Μινι
• 11:00 XCC Παμπαίδες, 11:01 Παγκορασίδες (30’)
• 11:35 XCC Παίδες, 11:36 Κορασίδες (35’)
• 12:10 XCC Άνδρες 17+ (Άνδρες, Νέοι, Έφηβοι) 40’
• 13.00 XCC Sportive Άνδρες – Γυναίκες 15+ (30’)
• 13:40 Απονομές – Λήξη Αγώνων
• Διαδρομή: Η διαδρομή είναι Urban Cycling (100% εντός πόλης με ασφάλτινα, πλακόστρωτα, χωμάτινα σημεία, τεχνικές δυσκολίες όπως πχ.σκαλάκια) απόστασης 1200μ. Η τοποθεσία Εκκίνησης/τερματισμού είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, στην πόλη της Κω. Το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί την σύμφωνη γνώμη διοργανωτών και Αλυτάρχη, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής.
Όροι συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία – μέλη της Ε.Ο.Π. και άλλων ομοσπονδιών μελών της U.C.I. έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2020, και είναι κάτοχοι Κάρτας Υγείας σε Ισχύ.
Στην κατηγορία Sportive συμμετέχουν αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με απαραίτητη την επίδειξη κάρτας υγείας ή ιατρικής βεβαίωσης σε ισχύ. Μπορούν να συμμετέχουν αθλούμενοι άνω των 7 ετών, χωρισμένοι σε ηλικιακά γκρουπ, όπως αυτά αναφέρονται στο πρόγραμμα αγώνων. Στον αγώνα του Σάββατου, μπορούν να αγωνιστούν μόνο οι άνω των 17 ετών στην διαδρομή XCO και σε αυτόν της Κυριακής όλες οι ηλικίες. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλατών με δελτίο ΕΟΠ ή UCI στις επίσημες κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα των αγώνων. Sportive κάτω των 18 ετών, πρέπει να προσκομίσουν επίσης, κατά την παραλαβή των αριθμών υπογεγραμμένη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, που τους επιτρέπει την συμμετοχή τους, στους ποδηλατικούς αγώνες.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στο email: info@koscyclingclub.gr
Παράβολο συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive, που είναι 17 ετών και άνω, θα επιβαρυνθούν με παράβολο €10,- που θα κατατεθεί στην Γραμματεία, με την παραλαβή των αριθμών. Το παράβολο ισχύει για συμμετοχή σε έναν ή και τους δυο αγώνες.
Γραμματεία/Τεχνικό συνέδριο:
Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί το Σάββατο 31/10/2020 από τις 11:00 στον προαύλειο χώρο της Μονής Παναγιάς Τσουκαλαριάς και την Κυριακή 1/11/2020 από τις 8:30 στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω. Οι αρχηγοί των ομάδων θα προσκομίσουν τα δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών τους, θα επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, και θα παραλάβουν συγκεντρωτικά τους αριθμούς των αθλητών τους.
Για τους συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive, θα ανακοινωθεί η ακριβής ώρα προσέλευσης για παραλαβή των αριθμών.
Για την υπογραφή στο φύλλο αγώνα, οι ποδηλάτες θα προσέρχονται ανά ομάδα, ανά κατηγορία έως και 30’ πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους.
Τεχνικό Συνέδριο/ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί 45’ πριν την πρώτη εκκίνηση κάθε αγωνιστικής ημέρας, στον χώρο της Γραμματείας. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων (μόνο ένας ανά ομάδα) είναι υποχρεωτική.
Κανονισμοί:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI. ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΙΣΧΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19.
Ειδικοί κανονισμοί:
Η τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της UCI και της ΕΟΠ αντίστοιχα, για το MTB, θα καθορίσει την θέση στην γραμμή εκκίνησης των συμμετεχόντων.
Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας – Τροφοδοσίας: Θα υπάρχει μια ζώνη σε κάθε διαδρομή, όπως αυτή φαίνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.
Βραβεύσεις – Έπαθλα:
Για κάθε αγώνα ξεχωριστά, στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.
Επιπλέον των παραπάνω επάθλων θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα στον 4ο, 5ο και 6ο νικητή (-τρια).
Ξεχωριστές απονομές για κάθε κατηγορία/υποκατηγορία, θα πραγματοποιηθούν εφόσον δηλώσουν συμμετοχή πέντε τουλάχιστον ποδηλάτες (-ισσες).
Απονομές:
Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού στις ώρες που προβλέπεται στο πρόγραμμα αγώνων. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα.
Έλεγχος αντιντοπινγκ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
Ποινές:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
Αλυτάρχης αγώνα: Δημήτριος Κωνσταντόπουλος (Κομισάριος UCI)
Διευθυντής αγώνα: Νικόλαος Πρέζας, κιν.6944265012, info@koscyclingclub.gr
Αποδοχή συμμετοχής –Προσωπικά δεδομένα:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατέςκαι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τααποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο καιηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τονδιοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Ο διοργανωτής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου