Τοπικές Ειδήσεις

Συζητείται εκ νέου η υπαγωγή οφειλών υπό εκκαθάριση εταιρειών σε ρύθμιση προς τον ΕΦΚΑ

Να επαναλάβει την συζήτηση και την ψηφοφορία ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου του θέματος της υπαγωγής των οφειλών δημοτικών υπό εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών στη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ του Ν. 4611/2019, αποφάσισε η δημοτική αρχή, με αφορμή την αμφισβήτηση κυρίως από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτη Χατζηδιάκο, για το αν η προηγούμενη απόφαση ελήφθη με απόλυτη πλειοψηφία των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων.
Πιο συγκεκριμένα το θέμα θα απασχολήσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου την προσεχή Παρασκευή και ώρα 18.30 και ουσιαστικά θα υπάρξει επικαιροποίηση της προηγούμενης (υπ’ αρ. 789/2019) απόφασής του.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Χατζηδιάκος είχε υποβάλει αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλη Σοκορέλο για την χορήγηση πλήρους απομαγνητοφωνημένου αντιγράφου της υπ’ αρ. 789/2019 απόφασης, έχοντας προηγουμένως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αμφισβητήσει ότι υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία 25 μελών για την ψήφιση του, όπως απαιτεί η κείμενη νομοθεσία για την υπαγωγή των οφειλών.
Σημειώνεται εξάλλου ότι η απόφαση αναρτήθηκε στην Διαύγεια και ακολούθησε η υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στον ΕΦΚΑ, η αποδοχή του αιτήματος και η έκδοση και ανάρτηση του εντάλματος πληρωμής της πρώτης δόσεως που προσδιορίστηκε στο ποσό των 50.645,83 ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτικό, που έχει αναρτηθεί, 25 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ευστράτιος Καρίκης, Αθανάσιος Βυρίνης, Στέφανος Δράκος, Ιωάννης Ιατρίδης, Ιωάννης Καμπούρης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Νικόλαος Καραμαρίτης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Αλέξανδρος Κολιάδης, Βασίλειος Μανέττας, Βασίλειος Παπαοικονόμου, Γεώργιος Πατσάης, Ευδοκία Πάττα Αποστολίδη, Ηλίας Πετρίδης, Μιχαήλ Σεϊτης, Μιχαήλ Σοκορέλος, Αναστάσιος Σπανός – Παπαγιάννης, Σπυρίδων Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Γεώργιος Τριάντος, Δημήτριος Τσίκκης, Νεκτάριος Φλοσκάκης, Σάββας Χριστοδούλου και Δημήτριος Κρητικός.
7 δημοτικοί σύμβουλοι, όπως αναφέρεται στο πρακτικό, ψήφισαν «παρών» και συγκεκριμένα οι κ.κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Σάββας Διακοσταματίου, Δημήτριος Ζανεττούλλης, Εμμανουήλ Καζούλλης, Σάββας Καλαθενός, Καλέτος Πότσος και Κωνσταντίνος Τσουρούτης.
Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν 14 σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Ιωάννης Αφεντούλης, Νικόλαος Γιαννάς, Δημήτριος Καρατζιάς, Μιχαήλ Καφετζής, Ιωάννης Κορωναίος, Μιχαήλ Παλαιολόγου, Αγαπητός Πάλλας, Γεώργιος Πόκκιας, Μιχαήλ Σταυρής, Μιχαήλ Χριστοδούλου, Δημήτριος Ιωσήφ, Παντελής Προυσάλογλου και Γεώργιος Σαρικάς.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η υποβολή της αιτήσεως για ρύθμιση των οφειλών στον ΕΦΚΑ και η υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 κατηγορηματικώς δεν συνιστά αναγνώριση συνυπευθυνότητας ή άλλης ευθύνης, ούτε αναδοχή, ούτε αποδοχή της οφειλής των ως άνω υπό εκκαθάριση δύο ανωνύμων εταιρειών εκ μέρους του Δήμου, ούτε επίσης αναγνώριση μη ύπαρξης και μη απόδοσης ευθυνών των οργάνων των ως άνω εταιρειών που βαρύνονται με τη γέννηση τους, σε περίπτωση δε ευδοκίμησης της ανακοπής και ακύρωσης των πράξεων συνυπευθυνότητας θα αναζητηθούν από τον ΕΦΚΑ τα καταβληθέντα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και κατά τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου