Ειδήσεις

Οκτώ νέοι Ελληνες παίρνουν θέση στη γερμανική Βουλή

Πεντάμηνες υποτροφίες σε πτυχιούχους για γνωριμία του κοινοβουλευτικού συστήματος της Γερμανίας

Βοηθοί Γερμανών βουλευτών θα δηλώνουν από το Μάρτιο και για πέντε μήνες οκτώ Ελληνες πτυχιούχοι Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του γερμανικού χρηματοδοτούμενου από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή προγράμματος IPS. Συνολικά 120 υπότροφοι από 41 κράτη θα έχουν από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Ιουλίου την ευκαιρία να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας. Όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός βουλευτής Bernhard Schulte-Druggelte, στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα έχουν εκτός αυτού τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια των πανεπιστημίων του Βερολίνου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και υλοποιείται σε συνεργασία με τα τρία πανεπιστήμια του Βερολίνου. Όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης, αλλά και το κόστος ενός μηνιαίου προγράμματος υποτροφίας, καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή.

Εφέτος για πρώτη φορά θα επιλεγούν πτυχιούχοι από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ενώ ήδη από τη χώρα έχουν υποβληθεί 40 αιτήσεις. Η επιλογή γίνεται ύστερα από προσωπική συνέντευξη ενώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει οτι επιθυμεί να πάει σε γραφείο βουλευτή με παρόμοιες με τις δικές του πολιτικές αντιλήψεις ή κάποιοι δήλωσαν οτι επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά πολιτικούς «αντιπάλους».Η επιτυχία των υποτροφιών που δίνονται πανευρωπαϊκά εδώ και 28 χρόνια βασίζεται στο γεγονός οτι πολλοί απόφοιτοι είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή εργάζονται σε κοινωφελείς οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής εν όψει της επιλογής οκτώ ενδεδειγμένων υποψηφίων για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και με τον βουλευτή Bernhard Schulte-Drüggelte όπου συζήτησαν και το ενδεχόμενο επισκέψεων στη Γερμανία και Ελλήνων βουλευτών.

http://www.protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ασχετος    01.11.2014 11:02

    Σωπα ρε! Το πιασες με τη μια…

  • Κιμων    22.10.2014 12:13

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΩΝ …

Σχολιασμός άρθρου