ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος-Δωδεκάνησα – Έρχονται Βροχές και Καταιγίδες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
βροχή-καιρός

Πρώτη οργα­νω­μένη κακο­και­ρία για το φετινό φθι­νό­πωρο στα Δωδε­κά­νησα το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 24/25 Σεπτεμ­βρίου.

Ανα­λυ­τικά

Δευτέρα :

Καιρός αίθριος απο το ξεκί­νημα της ημέρας έως απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Στα­διακά νεφώ­σεις σε όλα τα τμήματα οι οποίες θα πυκνώ­νουν ειδικά μετά τα μεσά­νυ­χτα.

Άνεμοι απο ΒΔ. διευ­θύν­σεις θα ακου­μπή­σουν τα 4-5 μποφόρ με στα­διακή εξα­σθέ­νηση την νύχτα.

Θερ­μο­κρα­σίες :

Βόρεια : απο 19.. έως 26°

Νότια : απο 20.. έως 27°

Ορεινά Ρόδου : απο 17 έως 26°

Υγρασία : 60% – 88%

Τρίτη – Τετάρτη :

Νεφώ­σεις απο το ξημέ­ρωμα σε όλα τα νησιά που συνεχώς θα πυκνώ­νουν.

Απο το μεση­μέρι και κυρίως το από­γευμα βροχές μέτριας έντασης αρχικά στην Αστυ­πά­λαια που γρήγορα θα επε­κτα­θούν σε Λειψούς , Πάτμο , Λέρο , Κάλυμνο και αργά το βράδυ σε Κω και Νίσυρο.

Οσο πλη­σιά­ζουμε τα μεσά­νυ­χτα τόσο θα εντα­τι­κο­ποιού­νται τα φαι­νό­μενα στα παρα­πάνω νησιά και θα πέρνουν την μορφή καται­γί­δων καθώς θα συνο­δεύ­ο­νται απο ηλε­κτρι­κές εκκε­νώ­σεις ενώ δεν απο­κλεί­ο­νται και χαλα­ζο­πτώ­σεις.

Μετά τα μεσά­νυ­χτα και κυρίως πρός το ξημέ­ρωμα της Τετάρ­της τα φαι­νό­μενα θα επε­κτεί­νο­νται πρός τα νοτιό­τερα επη­ρε­ά­ζο­ντας στα­διακά και την πρω­τεύ­ουσα του νομού.

Έτσι Τήλος , Χάλκη , Σύμη , και Ρόδος θα πρέπει να ανα­μέ­νουν καται­γί­δες που ενδε­χο­μέ­νως να είναι ισχυρές το πρωινό της Τετάρ­της και χρειά­ζε­ται μια σχετική προσοχή.

Τα φαι­νό­μενα θα περιο­ρί­ζο­νται κατά την διάρ­κεια της ημέρας και ο καιρός θα βελ­τιω­θεί περίπου απο τις μεσημ­βρι­νές ώρες παντού. Ωστόσο τοπικοί όμβροι δεν απο­κλεί­ε­ται να δίνουν μπόρες σε Κώ , Σύμη , Ρόδο και Καστελ­λό­ριζο.

Να σημειώ­σουμε πως δεν περι­μέ­νουμε να εκδη­λώ­νο­νται φαι­νό­μενα σε Κάσο και Κάρπαθο παρόλα αυτά μια μικρή πιθα­νό­τητα υπάρχει μόνο το ξημέ­ρωμα της Τετάρ­της για τοπικές μπόρες στα ορεινά χωριά της Καρ­πά­θου.

Άνεμοι την Τρίτη :

Θα στρα­φούν απο νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις και θα ενι­σχυ­θούν πρό­σκαιρα στα 4-5 μποφόρ κυρίως στα βορειό­τερα τμήματα για να εξα­σθε­νή­σουν και πάλι την νύχτα.

Τετάρτη :

Παρα­μέ­νουν απο νότιες-νοτιοδυτικές διευ­θύν­σεις με την ένταση τους να μην ξεπερ­νάει τα 3-4 μποφόρ. Απο το από­γευμα θα στρέ­φο­νται σε δυτι­κούς και την νύχτα σε ΒΔ με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σίες σε μικρή πτώση :

Βόρεια : απο 18.. έως 24°

Νότια : απο 19.. έως 25°

Ορεινά Ρόδου : απο 16 έως 23°

Υγρασία : 65% – 92%

Καλή εβδο­μάδα

Γιάννης Μανωλάς

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.