Ειδήσεις

«Όχι» του ΣτΕ στο αίτημα Θάνου και Νάκου για «πάγωμα» της έκπτωσής τους

Απορριπτική είναι η απάντηση του ΣτΕ στο αίτημα προσωρινής διαταγής της Βασιλικής Θάνου και της Αννας Νάκου, πρώην προέδρου και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με το οποίο ζητούσαν να παγώσει η έκπτωσή τους από τις αντίστοιχες θέσεις.

Οι δύο κυρίες έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης με την οποία κηρύχθηκαν έκπτωτες, η οποία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 30 Αυγούστου, αλλά και αίτηση ακύρωσης, η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου ενώπιον της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Με τα ένδικα μέσα που έχουν ασκήσει ενώπιον του ΣτΕ, οι δύο προσφεύγουσες υποστηρίζουν ότι έγινε μία σειρά παραβιάσεων της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας με αφορμή την ψήφιση του νόμου που προέβλεπε ασυμβίβαστο για όσους έχουν διατελέσει σε «πολιτικές» θέσεις και στη συνέχεια κατέχουν μία θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή και μάλιστα αναδρομικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου