Τοπικές Ειδήσεις

Τεράστιος ο αριθμός καρκινοπαθών στη Ρόδο! Eπιβάλλεται η ενίσχυση του Oγκολογικού Tμήματος

Την ανάγκη να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, επισημαίνει με δηλώσεις της στη “δημοκρατική” η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Μ. Κρητικού στη “δ”, στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες 600 και πλέον (!) ασθενείς ανά 20ήμερο, πέραν εκείνων που υποβάλλονται πιο τακτικά σε χημειοθεραπείες, των ασθενών που ολοκλήρωσαν τις θεραπείες και υποβάλλονται στον τακτικό τους έλεγχο και των νέων ασθενών.

H πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός, πως καθημερινά -όπως δηλώνει- απευθύνονται στον Σύλλογο νέοι καρκινοπαθείς αυξάνοντας κατακόρυφα των αριθμό των ογκολογικών ασθενών στη Ρόδο.
Τον μεγάλο όγκο καρκινοπαθών στη Ρόδο, εξυπηρετεί ο διευθυντής του Τμήματος Δρ. Δημήτρης Ματθαίος και δύο νοσηλεύτριες, γι’ αυτό και σύμφωνα με την κ. Μαρία Κρητικού είναι απαραίτητο να ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, εξυπηρετεί τον τεράστιο όγκο ασθενών, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρού ογκολόγου Δρ. Δημήτρη Ματθαίου και των δύο νοσηλευτριών.
Η ογκολόγος κ. Μαρία Παρασκευά, θα επιστρέψει στα καθήκοντά της τον Νοέμβριο αλλά και πάλι για αυτόν τον μεγάλο όγκο ασθενών, απαιτείται το τμήμα να στελεχωθεί με έναν ακόμα ογκολόγο και έναν παθολόγο. Δυστυχώς οι ασθενείς καθημερινά αυξάνονται και είναι ανθρωπίνως αδύνατον καλυφθούν οι ανάγκες από το υπάρχον προσωπικό, που υπερβάλει εαυτόν», δήλωσε η κ. Μαρία Κρητικού.
Επιπλέον η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου ανέφερε ότι η έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. «Λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, σημειώνεται καθυστέρηση στον προγραμματισμό των ραντεβού των ασθενών. Μπορεί το διαθέσιμο ραντεβού να είναι ακόμα κι έναν μήνα μετά. Όταν όμως ο ασθενής διαγνωστεί με σοβαρή μορφή καρκίνου που δεν επιτρέπει την καθυστέρηση του ενός μηνός, καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα.
Ο γιατρός ποτέ δεν μας έχει αρνηθεί να δει εκτός από τα προγραμματισμένα ραντεβού και νέους ασθενείς που χρήζουν άμεσης εξέτασης, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται ο ίδιος συνεχώς. Αυτή τη στιγμή ο ένας και μοναδικός γιατρός είναι υπεύθυνος για την εξέταση όλων των ογκολογικών ασθενών, για το εξατομικευμένο σχήμα χημειοθεραπείας των 600 ασθενών, πέραν των τακτικών ελέγχων και των εξετάσεων των νέων ασθενών. Καταλαβαίνετε ότι με την επικρατούσα κατάσταση και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται αλλά και ο ίδιος ο γιατρός», λέει η κ. Μ. Κρητικού.
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, το γεγονός ότι το Ογκολογικό Τμήμα λειτουργεί χάρις στην υπερπροσπάθεια του γιατρού και των νοσηλευτών δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανέναν. «Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Τμήματος. Δυστυχώς για τη Ρόδο, οι αριθμοί σοκάρουν.
Οι ογκολογικοί ασθενείς αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Καταγράφεται αύξηση τόσο στους ασθενείς που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Ρόδου όσο και σε εκείνους που απευθύνονται στην ιδιωτική κλινική ή σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός νησιού.
Ως Σύλλογος στεκόμαστε στο πλευρό των ασθενών την ταλαιπωρία των οποίων αντιλαμβανόμαστε, στεκόμαστε όμως και στο πλευρό του γιατρού και των νοσηλευτών και τους ευχαριστούμε για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν για να λειτουργεί η Κλινική», επισημαίνει η κ. Κρητικού. Να σημειωθεί ότι το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου λειτούργησε τον Ιούνιο του 2018 και έκτοτε έχει καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων ασθενών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου